Hvordan holder man klublivet i gang, når alt fodbold er lukket ned? I Husum BK har seniorspillerne på herresiden fundet sammen i et online fællesskab, hvor man deler video fra individuelle øvelser.

- De har lavet en masse videoer med sjove indslag - såsom hvem er den dårligste til at træne, hvem har det grimmeste tøj, den sjoveste brøler mv. og dette har de lavet som en video chat fra hvert deres hjem. Det giver os andre et sjovt indblik i hvad spillerne laver i denne her Coronatid, forklarer klubbens formand Johnny Nielsen.

Bestyrelsesmøderne i Husum BK foregår også online, og her har man løst forskellige udfordringer og talt en del om hvad man gør, når der igen bliver åbnet op for fodbolden.

- Det er underligt, men alligevel sjovt at kunne se og møde de andre. Vi har haft en del ting i forhold til vores nye klubhus, og har blandt talt om indretning af vores materialerum, men derudover taler vi selvfølgelig også om hvordan vi skal komme i gang igen, når der åbnes op for fodbolden, forklarer Johnny Nielsen.

Indtil det sker har klubben sagt ja til at udlåne det nye klubhus for at hjælpe den lokale daginstitution.

- Vi har i samarbejde med Københavns Kommune udlånt vores klubhus til Institutionen Fuglereden, som er både vuggestue og børnehave. Lige nu løber små 45 unger og deres pædagoger rundt og benytter vores hus, fortæller Johnny Nielsen.

Den gestus får anerkendende ord med på vejen fra børne- og ungdomsborgmester, Jesper Christensen, der på sin facebook-profil roser klublivet i Husum.

- De bedste løsninger på meget komplekse problemer er ofte de mest nærliggende løsninger. I Husum står Fuglereden med flere børn, end de har plads til med de nye retningslinjer. Lige ved siden af har Husum Boldklub deres helt nye klubhus, der står tomt. Den gode løsning er et samarbejde – og når Gitte og Tony (red: ungdomsformand i Husum BK) kan tage snakken direkte, så Gitte får den ekstra plads og Tony får et løfte om, at ”Fugleungerne” nok skal passe godt på de fine nye vægge, så er der kort til en aftale., skriver Jesper Christensen blandt andet..