I FB har det aldrig været på tale at lukke ned eller hjemsende det administrative personale. Her har bestyrelsen valgt en anden strategi, som skal gøre klubben synlig i en tid, hvor mange savner aktiviteter.

Det har skabt travlhed på den administrerende leder Martin Busk'  hjemmekontor hos Frederiksberg-klubben, hvor mange bolde er i luften i denne coronatid.

- Vi er synlige online med en række aktiviteter for vores medlemmer. Det handler om alt fra Corona-træningsøvelser, videohilsner fra vores ansatte til vores medlemmer, SMS-dagbøger og sofa-banko, forklarer Martin Busk.

Særligt sidstnævnte aktivitet har været en stor succes.

- Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra de 341 brugere som deltog i vores online-banko. Vi havde familier, som sendte billeder og videoer ind til os, så det samlede vores medlemmer på tværs af generationer og var faktisk ret rørende.

 - Vi havde undervejs 1.600 kommentarer i vores live-udsendelse og vi havde flere gange tårer i øjnene, når vi læste hvor meget vores medlemmer savner klubben og fodbolden. Det kommer vi helt sikkert til at gøre igen – måske som en fast tradition til jul, fortæller Martin Busk.

En anden satsning, som tiltrækker særligt de unge medlemmer er eFodbold, hvor FB er en af de klubber, som sender mange spillere ind i eFC-klubhuset, hvor DBU København stiller online-baner til rådighed.

- Vi har omkring 40 spillere fra vores ungdomshold, som er med når der spilles eFodbold. Det er en begivenhed som de unge ser frem til hele weekenden, forklarer Martin Busk.

Selvom nedlukningen har ført til mange nye og sjove tiltag ser Martin Busk dog frem til at komme tilbage til en normal hverdag.

- I går aftes havde vi bestyrelsesmøde og vi er også begyndt at have møder i den sportslige afdeling, hvor vores trænere er indkaldt til online-møder, hvor eksempelvis alle vores U11 trænere deltager i samtaler med vores sportslige ungdomsleder.  

- Vi gør os i disse dage parate til at starte op igen i en eller anden form for format, når der gives grønt lys, måske blot med en times træning om ugen pr. hold, men i to tids-slots, da vi er udfordret på antallet af baner kontra antallet af holdet, så det kan blive nødvendigt at et hold deles i 2 og at den ene gruppe træner kl. 16 til 17, og næste gruppe kl. 17.15 til 18.15 - så der således er et kvarter til at komme ind og ud af anlægget, siger Martin Busk.. 

Nedenfor finder du eksempler på online-aktiviteter i FB:

Fiktive kampe

I weekenden, skulle FB’s to flagskibe have spillet vigtige hjemmekampe på Frederiksberg Stadion i henholdsvis KS for herrer og 1. Divisions slutspil for kvinder. De blev i stedet for afviklet som en virtuel event med live-opdateringer og trak henholdsvis 854 og 638 "seere" undervejs. Der var flere end 200 fiktive tilskuere til begge kampe på selve stadion, der havde købt billetter og som til sammen bidrog med 5.000 kr. til FB i form af fiktive billetkøb og fiktivt salg af øl og grillpølser. Selv modstanderne fra henholdsvis HB og Næsby "kiggede med" og var forud for kampene behjælpelige med holdopstillinger og informationer om spillerne, der kunne bruges i live-opdateringerne. Indtægterne fra de fiktive kampe går til de to holds fælles sommerfest.

Sofa-Banko

Er du nysgerrig på hvordan FB afviklede sofa-banko for 341 medlmmer/familier med præmier for 40.000 kr. - så se med her.

SMS-dagbøger

Under Corona-krisen har FB løbende udgivet SMS-dagbøger – her med den tidligere FB’er og landsholdsspiller Kenneth Brylle. Se her.

Corona-selvtræning

FB har som flere andre klubber lavet en række videoer med selvtræning for børn og unge – se her.

Nostalgi

Corona nedlukningen har fået mange fodboldelskere til at dykke ned i historien og fiske nostalgiske øjeblikke frem. Sådan er det også i FB, som løbende har delt minder og historier på klubbens kanaler.