Siden september måned har 0., 2., og 5. klasses piger spillet fodbold på græsbanerne ved boldklubben, under kyndig vejledning af træner og pigeansvarlig Christian Theilgaard Glud.

Samarbejdet med Kastrupgårdsskolen er startskuddet til at få flere pigespillere til Kastrup BK, og i fremtiden ser boldklubben også muligheder i andre klassetrin og skoler i kommunen. Klubben opruster også på trænersiden, og har netop fået to tidligere dameseniorspillere til at trække i trænertrøjen. Kastrup Boldklub har i dag 50 pige medlemmer.

Vi er super begejstrede. Det har virkelig været et godt forløb, særligt at der var noget for pigerne. De har oplevet, at fodbold ikke kun er for drengene, og de har fået en praktisk tilgang til Kastrup Boldklub, så det skal der nok komme flere medlemmer ud af. Trine Bloch, AKT lærer på Kastrupgårdsskolen

Kastrup Boldklub har sammensat hele ”pakken”, så skolen bare skulle møde op med eleverne og lærerne 8 mandage i træk.

–Det har virkelig været en luksustilgang bare at kunne skrive ud til forældrene, at vi tager imod det her tilbud. Det har været nemt at afholde idræt i de uger. Forløbet har været virkelig godt struktureret og bygget op. Mange af øvelserne kan vi overføre til basket, hvor det bare er med hænderne. Og afslutningen med diplomer var god. Vi siger bare ´ja tak´ på alle parametre. Vi har været virkelig begejstrede, fortæller Trine Bloch.

Samarbejdet kører snart videre med 2. og 4. klasserne. Til foråret hedder samarbejdet Hovedet, Kroppen, Klubben med 8. klasserne, som skal undervise de helt små, også i samarbejde med Kastrup Boldklub.