Bag om navnet

Hekla Park ligger i kvarteret Islands Brygge og har taget navn efter den islandske vulkan Hekla - en 1491 m høj vulkan, der ligger på koordinaterne 64.0° N, 19.7° W, i regionen Suðurland på den sydlige del af Island, ca. 110 km øst for Reykjavik. Hekla er en kegleformet vulkan, en såkaldt stratovulkan.

Hekla betyder på islandsk hætte eller hat og Heklas top er ofte indhyllet i et tykt lag skyer – en hætte. På dansk er ordet "Hekkenfeldt" afledt af "Heklafjeldet", så når man siger "skrub ad Hekkenfeldt til" siger man faktisk "skrub til Hekla". Ifølge folketroen var Hekla et sted hvor heksene mødtes med Fanden.

Den italienske munk Julius Cæsar Recuptus skriver i 1647, at Hekla er nedgangen til helvede, som Gud har ladet stå åben til skræk og advarsel for syndere. Vulkanerne på Island omtales ikke meget i sagaerne, da disse tekster hovedsagelig omhandler sociale forhold i Island. Det er uklart hvordan vikingerne forholdt sig til den islandske vulkanisme, men noget tyder på, at den indgår i ragnarokforestillingerne i eddadigtet Vølvens Spådom.