Hjemsendelse sker under den offentlige lønkompensationsordning, der i løbet af Corona-krisen skal holde hånden under danske arbejdspladser. Det betyder således også, at alle berørte medarbejdere vil få udbetalt fuld løn under hjemsendelsen og kan returnere til deres arbejde, når DBU København kalder dem tilbage.

Det drejer sig om lidt mere end 30% af det samlede antal medarbejdere, der er ansat i DBU København, som vil gøre brug af muligheden for delvis hjemsendelse, og derfor vil nogle medarbejdere, være på arbejde i en eller flere dage i ugens løb. 

Man må som følge af situationen dog forvente længere svartid på både mail og telefoniske henvendelser.

Hjemsendelsen af medarbejderne betyder ikke, at DBU Københavns medlemsklubber ikke længere kan ringe til hovednummeret, og kontoret vil også fortsat være åbent med et absolut minimum af medarbejdere til stede. Alle funktioner varetages således fortsat dog med et begrænset antal medarbejdere.

Det er en alvorlig situation, som fodbolden befinder sig i, og det er desværre et nødvendigt skridt for at få DBU København igennem den nuværende Corona-krise, og bedst muligt ud på den anden side.

"Det handler selvfølgelig om at passe på unionens penge , men også på den lange bane at bevare medarbejdernes job. Vi ser ind i et indtægtstab på næsten en halv mio. vedr. Vinterbold og Futsal. Det er dog vigtigt at understrege, at ingen områder ligger helt stille, og DBU København vil forsøge at hjælpe klubberne bedst muligt med alternative tilbud, som kan være vigtige, nu hvor klubberne er truet på deres hovedaktivitet",  siger administrationschef, Jan Kristensen