Fodbolden er genstartet og bolden ruller igen på de københavnske fodboldbaner. Selvom de seneste medlemstal fra DIF viste en mindre tilbagegang for fodbolden i København, er der også fremgang på trods af corona-krisen. Det er særligt blandt de voksne kvinder og mænd, at antallet af medlemmer er steget i det forgangene år. De nye tal viser en fremgang på 565 medlemmer, så der i alt er 9.679 spillere i alderen 25-39 år. I aldersgruppen lige under hos de 19-24 årige stiger spillerantallet også. 

 - Det er meget positivt, fordi vi har tabt lidt på ungdomssiden, men vi har været heldige med at fastholde mange i overgangen fra U19 til seniorfodbold de senere år, forklarer Mads Harder som er daglig leder i B1903.

Han forklarer, at Gentofte-klubben nu har fjorten 7v7 og 11v11 hold, men faktisk kunne de have endnu flere, hvis klubben var i stand til at tilbyde træningstider til de lukkede hold.

 - Vi har fået nogle henvendelser fra lukkede hold, som vi ikke har kunne tilbyde træningstider i vinterhalvåret, fordi vi kun har én kunstgræsbane. De har så valgt at søge andre steder hen, forklarer Mads Harder.

Fodboldens genstart tiltrækker nye spillere

I FC Nyhavn som er en klub med 65 seniorspillere på herre. og kvindesiden oplever man også en større interesse for at spille fodbold. Det er særligt fodboldens genstart og den gradvise genåbning, som har tiltrukket nye spillere til FC Nyhavn, der har hjemme på Kløvermarkens Idrætsanlæg.  

 - Interessen for at spille fodbold er faktisk kommet lidt bag på os. Der er mange af vores medlemmer, som har taget nogle venner med, og så lavede vi et opslag på Facebook og Instagram, som mange reagerede på. Jeg har faktisk aldrig set så mange nye ansigter i forbindelse med opstarten, som i år, fortæller klubbens formand Tim Larsen.

Og spillerne er klar på at komme ud på banen.

 - Man kan mærke en større glæde end normalt. Der er mange som virkelig har længdes efter at komme ud og spille, så stemningen er helt i top. Det er den også normalt, men det er alligevel noget særligt i år, fordi mange har savnet sammenholdet og fællesskabet, siger Tim Larsen.

Har du fået lyst til at spille fodbold, så find din lokale fodboldklub her.