Ungdomspokalfinalerne er en fast tradition, som hvert år trækker mange tilskuere på lægterne for at se de mest talentfulde spillere i Østdanmark. I år skulle DBU København afvikle U16, U17 og U19 drenge pokalfinalerne på Sundby Idrætspark – startende med U16 finalen tirsdag den 19. maj og U17/U19 finalerne - tirsdag den 26. maj. Alle tre turneringer med deltagelse af københavnske klubber.

DBU København har spurgt Hvidovre IF’s U17-cheftræner Brian Fjeldsted, hvordan det var endt, hvis turneringen var fortsat tilbage i marts måned, hvor holdet stod foran en kvartfinalekamp.

-Det kunne være gået begge veje. Vi fik en god lodtrækning mod Holbæk B&I som vi har et godt tag på, så alt andet end en semifinale havde været en skuffelse. Og kunne vi fortsætte og måske undgå ligaholdene, så kunne vi godt have stået i en finale nu. Det havde været sjovt, siger Brian Fjeldsted med en snert af ærgrelse i stemmen.

Hvidovre IF har gjort det godt i ungdomspokalen de senere år, hvor klubben flere gange har påtaget sig underdog-rollen og er gået langt i pokalen. Det skete blandt andet i forrige sæson, hvor Hvidovres U16-hold løftede pokalen.

-Det er jo efterhånden blevet en tradition, at Hvidovre IF kommer langt i Ungdomspokalen, så vi vil selvfølgelig forfølge chancen, hvis vi får muligheden, forklarer Hvidovre-træneren.  

Foruden sit eget mandskab har Brian Fjeldsted også fidus til et andet hold i turneringen.

-FC Nordsjælland gør det altid godt. De er et godt bud på et finalehold.

B93 drømmer også om pokaltriumf

I U19-turneringen havde B93 også set frem til at spille U19-kvartfinale mod Brøndbyernes IF, som skulle afvikles hjemme på Østerbro.

-Vi har et godt hold, hvor flere spillere er med oppe og træne på 1.holdet. Hvis vi rammer en god dag, så kan vi godt hamle op med nogle af de store klubber, hvilket vi også så tilbage i februar måned, hvor vi slog Spartak Moskva med 4-2 i en træningskamp, fortæller U19-cheftræner Lasse Theis.

Han vurderer også, at divisionsholdet kunne have taget en flot skalp eller to, og besejret nogle af ligaholdene.

-Det er altid sjovt med de her pokalkampe for man ved aldrig helt hvordan modstanderen stiller op. Hvis ligaholdene sparer et par af de vigtige spillere, så er det jo en fordel for os, siger Lasse Theis som ikke vil pege på en vinder i et stærkt felt med flere ligaklubber som FC København, FC Nordsjælland, Brøndbyernes IF og Lyngby BK.

Lasse Theis kan for øvrigt stå i en spøjs situation, hvis turneringen genoptages.

-Jeg har skrevet kontrakt med Brøndby fra den 1. juli, så nu må vi se hvilken side jeg står på, hvis kampen skal spilles, siger Lasse Theis, som fremover skal være assistenttræner for Brøndbyernes U19 Ligahold.

DBU København og DBU Sjælland som administrerer de fælles pokalturneringer for ungdom er netop blevet enige om at gennemføre alle pokalturneringen, hvis det bliver muligt – læs mere her.