Den 1. februar skal de københavnske klubber stemme om en fusion, der samler de fire lokalunioner i Østdanmark under DBU Bredde Øst med lokale administrationskontorer. I DBU Københavns bestyrelse har man de senere år brugt mange ressourcer på reformarbejdet, som nu har opbakning fra en samlet bestyrelse. Det fortæller DBU Københavns formand Jesper Gradert efter, at bestyrelsen var samlet til et ekstraordinært møde inden jul.

- Det er en samlet bestyrelse, som bakker op om reformforslaget, fordi vi tror på, at vi med en ny organisering kan trække klubberne tættere på de beslutninger, som er mest relevante for deres hverdag. Med de nye geografiske netværk får klubberne mulighed for at organisere sig på den måde, som er vigtigt for dem, og få indflydelse på hvilke indsatser, der er meningsfulde i deres lokalområde, siger Jesper Gradert.

Han mener, at en ny organisering i DBU Bredde Øst er afgørende, fordi breddefodboldens medspillere og samarbejdspartnere, stiller andre og større krav end tidligere.

- Det er nødvendigt, at vi rykker tættere sammen og styrker fodbolden i hele fodbolddanmark. Dialogen med eksempelvis de store licensklubber, de store børneklubber og kommunerne som nogle eksempler, kræver flere ressourcer og mere fokus end tidligere. Administrationerne skal styrkes, så de både kan håndtere de stigende krav fra vores klubber og samarbejdspartnere og samtidig komme endnu tættere på den lokale udvikling, siger Jesper Gradert. 

DBU Københavns bestyrelse har netop indkaldt alle klubber under DBU København til dialogmøder forud for repræsentantskabsmødet den 1. februar. Her kan klubber stille spørgsmål til reformen og få mere at vide om baggrunden for en fusion.

Klik her for at tilmelde din klub til et af de to dialogmøder, som afvikles hhv. den 7. og 12. Januar 2021.