HIK

HIK Rds Freja 1520

HIK - Randers Freja, 1947
2. Division, 3 - 2
De københavnske dagblade var fra 1. marts til udgangen af juni 1947 ramt af strejke - så referatet fra kampen må hentes fra Randers Dagblad. De skrev under overskriften "Freja havde fortjent bedre Skæbne i København - HIKs tre Maal skyldtes udelukkende Forsvarsmisforstaaelser", at retfærdigheden ville være sket fyldest, hvis gæsterne havde fået begge point. I marken spillede Freja som sædvanligt glimrende, men i perioder kludrede forsvaret slemt i det. Som ventet var banen på Phistersvej i en uhyggelig forfatning og slet ikke egnet til fodbold - hård og ujævn, Varmen var trykkende - det generede spillerne meget. HIK havde overtaget de første 20 minutter uden at blive rigtig farlige. Så overtog Randers spillet og Carl Engel Poulsen vandt en luftduel på et hjørnespark over HIKs målmand Rupert Jensen og bragte gæsterne foran 1-0. Med den stilling gik man til pausen. Freja startede også 2. halvleg bedst uden at kunne score. I stedet fik HIK tilkendt et straffespark - efter dommerens mening begået af Harry Albertsen på HIKs Helge Hansen. Helge Hansen tog selv, men Randers-målmand Rasmus Nielsen parerede det hårde skud til hjørne. Efter 20. minutter lod samme Harry en hård, tilsyneladende ufarlig bold fra midten passere ned til sin målmand - men Helge Hansen nåede den først og udlignede nemt. Det tog helt pippet fra Randers-forsvaret og på få minutter bragte HIK sig på 3-1. Randers formåede kun at reducere ved Alex Clausen