Valby KFUM Idrætsfiorening

DBU K.png

Stiftet
ukendt

Bedste herrehold
B-rækken

Spilledragt
Hvid trøje samt blå shorts (evt. med hvide striber)

Med hos KBU
1959-1964

Spillested
Valby Idrætspark

Deltager i Valby Boldspil Union i 1915 sammen med Fremad Valby, Olympia, Trekanten, B 1912 (Valby BK), Tre Stjerner, Frederiksberg BK og lidt senere støder Borup til. Det angives, at man i 1920 har trænet fodbold hver tirsdag og torsdag på Valby Fælled og at kontakt til klubben kan fås ved B. Stenter Pedersen, Enghavevej 38 III. I 1926 er kontaktpersonen i Valby Boldspil Union V. Jensen, Gl. Jernbanevej 25 - og medlemstallet er beskedne 25.

VKI (Valby KFUMs Idrætsforening) søger om optagelse i KBU med brev af 28. september 1958. Klubben meddeler, at man i forvejen har håndbold og bordtennis og i dette efterår også har oprettet en fodboldafdeling. Man ønsker derfor at deltage i KBUs turnering fra 1959 med et seniorhold samt et drengehold og et lilleputhold og meddeler, at man træner i Valby Idrætspark mandage og fredage aftener. Ansøgningen er underskrevet af Thomas Randrup, Lykkebovej 20, Valby som formand. Det fremgår af klubbens love, at VKI i forvejen er medlem af KFUMs Idrætsforbund. Den fremsendte fortegnelse over medlemmer på ansøgningstidspunktet (findes hos KBU) rummer 15 seniorspillere. På KBUs forlangende ændres klubbens love, således at alle kan optages - men det fastholdes at ledere og bestyrelse skal være medlemmer af Valby KFUM, hvilket KBU kan acceptere, når blot alle kan blive medlemmer af foreningen.

VKI træder ind i KBUs rækker i sæsonen 1959 med et enkelt seniorhold samt 2 ungdomshold. Første kontaktperson er Pastor Brogaard Andersen, Gåsebæksvej 9, Valby. Første KBU-kamp er hjemme 21. marts 1959 mod B 1950, som man taber 1-3 til.

Klubben ophører i KBU med udgangen af 1964. Da har man et seniorhold og et lilleputhold. Sidste kontaktperson er Th. Randrup, Lykkebovej 20, Valby – hjemmebanen uændret Valby Idrætspark. Den officielle udmeldelse er først fra 21. marts 1966.