Slægtens Boldklub

Slægten

Stiftet :
9. oktober 2020

Bedste herrehold :
Serie 5

Spilledragt :
Lilla trøje - lilla shorts - lilla strømper

Med hos DBU København :
2021 -

Spillested :
Ryparken

Klubben tilmeldte sig DBU Københavns turnering forår 2021 med et enkelt 11mands herre hold. Holdet blev placeret i Serie 5 pulje 17, hvor det trådte ind ved starten af 2. turneringsdel. Første kamp var lørdag 17. april 2021 kl. 16.00 i Valby Idrætspark mod Siv.

Foreningen er stiftet af Anton Boesgaard Andersen (dengang 26 år), Jakob Boesgaard Andersen (dengang 21 år), Rasmus Boesgaard Andersen (dengang 30 år), Lasse Lieblein Boesgaard Vinter (dengang 22 år) og Anders Kofoed Bloch (dengang 28 år). Som navnende antyder er de 4 i familie - tre brødre og en fætter. De tre brødre kommer fra Gudhjem på Bornholm og kendte Anders derfra. Navnet blev bestemt i fællesskab og refererer selvfølgelig til at de biologisk er i familie. Derudover omfavner det også klubfølelsen af at være én stor "familie". I klubbens logo indgår Bornholm i træet, og bakken som træet står på er selvfølgelig en fodbold.
Som klubdragt valgte man at spille i lilla/lilla/lilla, da 4 ud af 5 klubstiftere spillede i netop disse farver i barndomsklubben ØG på Bornholm.

Foreningen blev stiftet som en modreaktion på tendensen til lukkede hold i diverse klubber, som stifterne mener er en tendens stik imod ånden/idéen ved foreningsliv. Man tror på at foreningen både kan have en sund økonomi og være konkurrencedygtig (som minimum i de højere serier) uden at basere indkomst på kontingent fra medlemmer, der intet har at gøre med klubben (men derimod spiller på lukkede hold). Stifterne bag foreningen mener, at man sagtens kan få kontingent længere ned end de typiske 600-700 kr. for senior pr. halvår, hvilket formentlig vil bidrage til øget social lighed. Den simple vej hertil er at engagere sig yderligere, og være mere vedholden, i forhold til fundraising hos diverse sponsorer - det er masser af virksomheder der både har økonomien og lysten til at støtte et godt formål.