Fremad Valby 25 år

Fremad Valby – 25 år – 1904-29

Resume : Klubben er stiftet 21/8 1904 i den røde byggeforening i Valby af 6 drenge i alderen 10-12 år : Niels Andersen, Christian Christensen, Orla Eggers, Thorvald Køppen, Axel Rasmussen og Christian Rasmussen (blev første formand). Kontingentet satte de til 2 øre/uge – de bedrestillede skulle dog slippe 5 øre/uge. Man startede som Gymnastikforening, hvor man for enden af byggeforeningen havde sammentømret et stativ med ringe og trapez – senere udvidet med en selvanlagt løbebane, der dog aldrig bliver færdig. På 1 års dagen beslutter man – anført af nytilkomne Poul Rasmussen, der straks bliver valgt til formand – at anskaffe en luftbøsse (muligvis ikke købt alligevel) og en fodbold (købt brugt for 2,18 kr. hos KB). Første fodboldudfordring er ”den hvide Byggeforening”, som man slår 4-0. Man lægger ud i blå trøje og hvide shorts, men i 1910 skifter man til rød trøje (med hvide ærmeopslag og krave). Første klubkamp er samme år mod B 1908 – tabt 2-3.

Da man rykker ud på Valby Fælled stiftes i 1913 af Valby-klubberne Valby Boldspil Union med tegner Holm (Trekanten) og Fernando Schmidt (Fremad) som frontfigurer. Her udskrives pokalturneringer med deltagelse af Fremad, Olympia, Trekanten, Frederiksberg, B 1912 og Tre Stjerner.

1920 melder Fremad sig ind i KBU – men det var krisetider. Medlemstallet faldt, man var tæt på opløsning, så man må hurtigt "forlade" KBU igen (man forblev dog som medlem - reelt var man på stand by). Starter så småt op i Valbyturneringen før man igen i 1923 starter på sin 2. aktive periode i KBU. En række gamle spillere og medlemsprofiler portrætteres.

Baner :
Lægger ud på marken ved Den røde Byggeforening på Hartmanns og Overbyes Alle.
1913 rykker man til Tømmerhandler Lehmanns jord ved Vigerslev Alle Skole
Samme år rykker man til Valby Fælled – hvor kommunen til alle Valby-klubber havde reserveret 10 tønder land.