Flødekaramellen

Svend A. Olsen og Hugo Hansen – sidstnævnte søn af den enlige politibetjent i Brønshøj, der trods at det var et sogn med ca. 4.000 indbyggere kun havde denne enlige betjent til at værne om lov-og-orden – skulle som halvstore drenge tæt på at være unge mænd i 1919 i biffen. Nærmere bestemt Brønshøj Biograf – og de var kommet i god tid før forestillingen skulle begynde. Heldigvis opdager de på gulvet en flødekaramel. Svend giver den straks et lille spark – Hugo returnerer prompte. Efter en halv snes spark frem og tilbage bliver knægtene anmodet om at gå udenfor på gaden, hvis de vil fortsætte. Det havde de nu ikke lyst til – så de to sætter sig hen på en bænk og Svend funderer højt ”Det kunne nu være rart, om vi igen trak i trøjen og …”

Svend havde været med på holdet i Skolepokalturneringen. Og et par år tidligere – i 1917 – havde han spillet på en mark ved Håbets Alle i noget, der lignede en Fodboldklub. Han huskede nu at tiden gik lige så meget med at lappe bolden som med at spille med den. Nåh, de måtte tilbage til virkeligheden – filmen skulle til at starte.
Efter at filmforestillingen var endt kom de to igen ind på spørgsmålet. Var tiden ikke inde til at danne en boldklub i Brønshøj ? Svend lå vågen hele natten – tænkte og tænkte det hele igennem. Han vidste, at der havde været en klub året før i Husum, havde selv spillet med her – men den var gået ind igen henover sommeren. Ikke mindst fordi en del af de bedste spillere var kaldt ind som soldater i det danske beredskab under 1. verdenskrig. Samtidig blev Husum Boldklubs klubhus solgt – der kom senere en ny Husum Boldklub til i 1920erne. Banen havde ligget på et hjørne af Husumvej og Ålekistevej – men var ikke indhegnet, så folk vadede uden mindste hensyn lige henover spillepladsen.

Tilbage til Svend – han var trods alt faldet i søvn, men vågnede igen tidlig om morgenen med hovedet fuld af ideer om den nye fodboldklub. Han var ansat på et kontor og kunne her skrive og mangfoldiggøre et ”cirkulære” med opfordring til at danne en boldklub i Brønshøj. Han sendte det ikke mindst til lederne af den afdøde Husum Boldklub nr. 1. Cirkulæret mundede ud i en indbydelse til at møde frem 15. maj 1919 i Brønshøj Tivoli og stifte en klub – underskrevet af 4 personer blandt dem Hugo og Svend. Mødet blev afholdt – men desværre dukkede der ikke nogen op fra den tidligere Husum Boldklub. Alligevel var man 20 – så klubben blev stiftet. Fra dag ét og til nu hed og hedder den Brønshøj Boldklub, men måske ville den i dag være blevet døbt FC Flødekaramellen.

Kilde : Brønshøj Boldklub 25 år

Broenshoej 2.jpg

Kilde Brønshøj 25 år

Foto Husumvej.JPG

Den beskedne start på Husumvej