Den falske Tist

I mange år havde Tisten – Poul Nielsen – rekorden som den, der havde scoret flest mål for Danmarks Landshold. Han havde i sine velmagtsdage en ”genganger” – kaldet ”Den falske Tist”. En spiller med samme navn, men bestemt ikke samme spillestil.

ØB var efter sæsonen 1919/20 blevet offer for indførelsen af en ny turneringsordning hos KBU. Fremover skulle den bedste række hedde Mesterrækken og blot være for de 5 store : KB, AB, B 93, Frem og B 1903. ØB var - skidt nok – blevet nr. 6 i sæsonens bedste KBU-række. Så de blev rykket ned til i sæsonen 1920/21 at spille i næstbedste KBU-række, der fik navnet A-rækken. Men 10. oktober 1920 fik klubben alligevel sin første landsholdsspiller – Poul Nielsen, ”den falske tist”. I Stockholm mod Sverige – en kamp Danmark vandt 2-0.
Poul Nielsen fik god kritik af de danske aviser – medens de svenske aviser kritiserede ham for at spille alt for voldsomt. Det sidste kunne der nok være noget om – for det fremgår af ØBs bestyrelsesprotokol, at man allerede i 1917 besluttede at tilskrive Poul Nielsen, der ”gentagne gange har udvist en rå og brutal optræden, bl.a. ved træningen og ved ØBs kamp i Helsingborg” om, at han i gentagelsestilfælde ville blive ekskluderet.

Kilde : ØB 100 år – jubilæumssærudgave af klubbladet ”ØB-avisen”

ØB.jpg (1)

Kilde ØB 100 år