De glemte trappen

Der var ”Hockeybanen”, hvor publikum stod som ”sild i en tønde” og mange opgav at gå på toilettet for at tisse, så i stedet røg "den" ned mellem lægterne. Der var ”Den billige langside”, der vendte over mod banerne ved B 93 og Brumleby. Der var ”Cementen”, der vendte ud mod Øster Alle. Og så var der ”Den dyre langside” – den store tribune, der vendte ud mod P.H. Lings Alle. Det var Idrætsparken, som den så ud frem til 1991 – da begyndte byggeriet på Parken - og kun den store hovedtribune blev stående. Nu er den også væk.

Den første ”dyre langside” var en tribune med søjler opført i 1911. Da den skulle have sin afløser – ”den dyre langside nr. 2” – sendte man en delegation til det varme Brasilien for at finde en passende model, man kunne bruge. Man glemte bare helt at tænke på, at vi sjældent har brasilianske varmegrader her til stads. Det gik ikke mindst ud over journalisterne - de sad ofte og hundefrøs på deres pladser på mellemste afsnit.

Allerede under opførelsen kom de første byggeskandaler. Arne Sørensen – der jo nåede en del som både spiller og landstræner – var af profession blikkenslager. Han kom til at arbejde netop på Idrætsparken – og det var vist meget godt. Blandt entreprenørerne var Riedel & Lindegaard, der var ejet af DBUs formand, Ebbe Schwartz. Ham mødte Arne en dag og kunne så ikke lade være med at spørge ham ”Hvordan kommer man ned på banen oppe fra omklædningsrummet placeret på 1. sal ?” Av, arkitekterne havde glemt trappen – men det blev ordnet i en ruf. Der kom en yderst stejl trappe, der samtidig var så glat, at man virkelig skulle sørge for at holde fast i rækværket – og to mand kunne ikke gå forbi hinanden.

Det var nu ikke eneste skandale. Der var også lavet et lægerum – det var nu ikke en skandale. Men det var det, at det var placeret også på 1. sal og det ville være nærmest komplet umuligt at komme derop ad den stejle trappe med en båre. Så der var ikke andet at gøre end at flytte lægerummet længere ned i sidste øjeblik.

Kilde : Københavnsk Fodbold 2008 nr. 2