Festivalerne er en del af DBU’s børnestrategi, som har til formål at udvikle og styrke fodboldmiljøet for børn gennem flere og bedre kamptilbud. Fodboldfestivalerne sætter fokus på leg og kreativitet, samt tilgodeser forskellige ønsker til kampformater, antal spillere og kompetencer. Med fokus på fair play og den rette kampånd er det vores mål at give flest mulige børn fantastiske fodboldoplevelser. 

Legende Fodboldfestival for U8 Drenge og Piger

Den 16. november skydes DBU Københavns første Fodboldfestival i gang i BK Hekla! Festivalen bygger på erfaringerne fra Hele Danmarks Klubhus legende fodboldmiljø i BK FREM. Nu bringer vi de legende fodboldaktiviteter videre til BK Hekla gennem legende fodboldzoner, hvor børnene kan eksperimentere i Sparkeland, Boldland og kampland.

Denne dag er ikke kun for børnene – det er også en oplagt mulighed for børnetrænere, der ønsker inspiration til, hvordan enkle og legende greb kan skabe sjove og udviklende fodboldspil. Programmet er designet til at udfordre både børn og trænere på en inspirerende og kreativ måde. 

Horst Wein Fodboldfestival for U9 Drenge og Piger

Dagen efter, søndag den 17. november, inviterer vi alle U9 drenge og piger (niveau 1 og 2) til en Horst Wein-inspireret* fodboldfestival hos Fremad Amager. I samarbejde med Fremad Amagers børneudviklingstræner Emil Clemmensen har vi valgt at eksperimentere med både antal spillere og baneformater for at styrke intensiteten og skabe variation i spillet. Kampene spilles som 4v4 med to halvlege á 7 minutter, og hvert hold får fire kampe. Kampformaterne er designet til at opfordre spillerne til at udvikle deres spil i både dybden og bredden. 

*Horst Weins metode til børnefodbold fokuserer på små holdkampe (3v3 eller 4v4) for at fremme spillernes taktiske forståelse og beslutningstagning på banen. Den prioriterer spilintelligens og progressiv udvikling frem for fysisk træning, så børn lærer at tænke som fodboldspillere gennem sjov og involverende træning. Læs evt mere her. 

Flere Fodboldfestivaler på vej og vi har brug for jeres input 

Vi har allerede flere Horst Wein-stævner på tegnebrættet og arbejder på at koordinere en række eksperimenterende, sjove og udviklende fodboldfestivaler for børn i alderen U6 til U12. Men vi vil gerne høre jeres idéer og ønsker! Jeres input er værdifulde, og vi inviterer jer til at bidrage med forslag hertil. I er derfor altid velkomne til at kontakte vores børnefaglige konsulent Laura Milsø Stephensen på lami@dbukoebenhavn.dk 

Vi glæder os til at se jer på banen!