Med ungtræneruddannelsen får klubben flere nøgler til fastholdelse af pigerne, et grundlag for flere pige og kvindelige trænere nu og fremover, samt rollemodeller for børnespillerne som de får gode oplevelser sammen med.  

DBU Københavns ungtræneruddannelse er målrettet kvindelige ungdomsspillere i alderen 13-21 år. Uddannelsen debuterede i 2022 med 55 deltagende piger og den overvejende positive evaluering, giver anledning til en gentagelse, dog med enkelte justeringer.

Vi lægger ud med et fælles event for alle tilmeldte ungtrænere, derefter 10 ugers forløb med online undervisning, en fælles workshop undervejs med tovholdere og trænerspirer, og til sidst en fælles  afslutningsdag med diplom til alle deltagere.   

 

Ungtræner Opstart 12 Foto: Sidste års fællesdag i Hafnia Hallen
Jeg føler mig mere som en del af klubben nu. Jeg er blevet venner med flere forskellige aldre i klubben nu. Jeg har fået en bedre kommunikation med klubleder. Jeg taler højere nu. Citater fra evalueringen
Ungtræner Opstart 18 Foto: Opstart Hafnia Hallen 2022
Jeg ser mine egne træninger på en anderledes måde, så når en træner forklarer øvelsen, tænker jeg over, hvordan jeg selv ville forklare det til børnene. Jeg råber ikke ad dem, når de ikke lytter, i stedet venter jeg til de tier stille. Jeg synes bare det er blevet sjovere og sjovere at være hjælpetræner. Jeg fokuserer på træningen i stedet for forældrene. Citater fra evalueringen
Damsø Hellas Pige Fod111bold Damsø Hellas pigefodbold
Jeg overtænker ikke længere mine trænerbeslutninger. Jeg øver mig i at snakke mere med drengene. Det har givet mig bedre fokus og hvordan man gør træningen lettere at forstå. Citater fra evalueringen

Ungtræneruddannelse vs. Fremtiden Træner

Fremtidens Træner er en landdækkende træneruddannelse for unge. Den tilbyder en C1 og C2 uddannelse som tages i klassisk forstand med fysisk fremmøde og hjemmeforberedelse.

DBU Københavns ungtræneruddannelse tilbyder moduler primært online med fokus på mental trivsel, fodboldmiljø og fodboldfaglighed. Du kan som ungdomsspiller sagtens tilmelde dig begge uddannelsesforløb, da indhold og format er forskelligt.

Ungtræner-uddannelsen er udviklet i et samarbejde mellem Anja Kouly Lethin, Ida Perin og Yera Ibarra-Hansen, og indgår som en indsats i DBU Københavns 3- årige pige/kvindestrategi.