B.93´s Legeunivers er typisk U3, U4, U5 og U6, der leger sammen. Og det er nyt, for klubben har tidligere set eksempler på, at der kan være meget faste skodder mellem forskellige årgange og akademi/bredde.

”Vi vil meget gerne have gjort op med de tætte skodder mellem hold og årgange, fordi det skaber en bedre ramme for os som klub, og åbner op for fodbold som den sociale aktivitet, hvor man møder sine venner og får nye venner - men også for at forhindre at børnene falder fra."

Citat: Rasmus Broberg Jespersen, overordnet ansvarlig U2-U11 og børneudviklingstræner for Børneakademiet U8-U11.

"Hvis de for eksempel går i stå eller møder nederlag - måske har de en træner, der ikke passer til dem eller kammerater på et andet hold - så risikerer vi, de falder helt ud af klubben. Rasmus Broberg Jespersen

Er man U10 eller U11, så er tanken, at man indimellem spiller kampe mod U12 eller U9. Hvis man er bredde, spiller man kampe mod eller træner med dem, som er en del af akademiet.

"Hvis børnene for eksempel går i stå eller møder nederlag - måske har de en træner, der ikke passer til dem eller kammerater på et andet hold - så risikerer vi, de falder helt ud af klubben. Det vil være et nederlag for klubben, holdet og selvfølgelig primært spilleren, og det tror vi kan forhindres, hvis der hele tiden er kendte ansigter, kendte grupper, så børnene kan glide trygt og uhindret til og fra mellem grupper og hold."

Citat: Rasmus Broberg Jespersen, Overordnet ansvarlig U2-U11 og Børneudviklingstræner for Børneakademiet U8-U11

Ikke alle børn vil være verdensmester

B.93 deler indledningsvist op fra U9, men nogle børn og forældre har ønske om, at der deles op tidligere. Det løser klubben ved eksempelvis at lave fællesopvarmning eller fællesaktiviteter, hvor hele årgangen på for eksempel 50 spillere leger sammen først. Derefter opdeles i forhold til dagsform, behov på dagen osv. B.93 går meget op i IKKE at kalde det elite i de yngre årgange.

”Børnene ved jo godt, hvem der er de gode og mindre gode, men vi kan også bare se, at der er nogle børn, der ”bare” har behov for at gå til fodbold, som en almindelig foreningsaktivitet, og som IKKE vil være verdensmestre. Desuden er vi bange for at stemple børnene for tidligt. Det er ikke alle, der kan tåle at få et ELITE-stempel i nakken. Nogle børn kan ikke holde fødderne på jorden, og andre børn føler sig pressede af det."

Citat: Martin Heisterberg, medlem af bestyrelsen, tidligere divisionsspiller 276 kampe for klubben, eksponent for at være barn, ung og senior i klubben.

Fremtiden er en buddy

På sigt har klubben en plan om at rive skodderne ned og udbygge sammenhængskraften til de ældre årgange og særligt førsteholdene, som skal kunne undervise på børneholdene. Indtil videre har de gæstedeltaget på camps, hvor de har fortalt om hverdagen som førsteholdsspiller.

Som et godt eksempel vil en del af førsteholdspillerne fra både Dame- og Herresiden være til stede på klubbens store stævne, Sparekassen Danmark Cup i efteråret, så man dels kan lære dem bedre at kende, men også få et indblik i hvad det kræver og giver at være førsteholdsspiller.

”Fremover vil vi også gerne aktivere de skadede førsteholdsspillere, så de ikke bare sidder i træningslokalet, men er nede og træne med og være mentorer eller hjælpetrænere for de yngre årgange. Vores plan er at have et ”buddy” system hele vejen ned," fortæller Martin Heisterberg.

Buddy systemet kan se sådan ud
En førsteholdspiller har træningssessioner med U19 eller U17, og en U17 spiller har træningssessioner med U15 og U14 og så videre hele vejen ned gennem årgangene. Og det tror B.93 på, vil give spillerne en endnu større følelse af fodbold-community.  

Vi vil gerne pleje det, at man kan spejle sig i ældre spillere og lære noget af dem, det synes vi er ekstremt vigtigt. Martin Heisterberg