I baggrunden stod en irgrøn statue. En fodboldspiller. Den pågældende statue er muligvis af den slags, der bliver levende om natten, når ingen kigger, men denne eftermiddag var den altså frosset i en bevægelse, med venstre ben strakt ud, for at nå en bold, vi må tænke os til.

Til gengæld myldrede det med liv i forgrunden. Kampen mellem BK Skjold og Østerbro IF, i Kvindeserie Øst, var netop blevet fløjtet op, og samtlige 22 startende spillere lagde fra land med en ildhu der kunne have genereret rigeligt strøm til at vække lysmasterne, der står lænet over banen i Fælledparken, som fire langstilkede tandstikker.

Når øjnene havde vænnet sig til den sparsomme belysning, var farverne der imidlertid stadig; BK Skjold var klædt i klubbens klassiske rød-hvide paneler, samt sorte shorts. Østerbro IF, dagens udehold – i hvert fald på nogens skrivebord, et sted – var klædt helt i blåt. Herudover fnøs underlaget en lille sort paddehattesky, hver gang bolden slog ned i det.

På banen havde Skjold fat i kampens øreflip, og sled sig frem til flere chancer, alt imens flere og flere tilskuere blev suget til og stimlede sammen. Mange af dem så ud til blot at ville passere, men blev alligevel hængende langs banehegnet.

I det 18. minut var der således et pænt opbud af blikke til at se hvordan Skjolds Nadia Hougs Kjær, med en kats venstrepote, overlistede Østerbro-keeperen, som til gengæld var tvunget til at se sig selv gribe ud efter det rene ingenting. 1-0 til Skjold, og en flok velvoksne klapsalver blev vristet ud af hænderne på tilskuerne. Den sagesløse Østerbro-keeper skyndte sig at give slip på de to håndfulde luft, hun stod tilbage med.

Vejret trak yderligere op og sammen, skyerne var iklædt dybviolet øjenskygge. En drilsk vind slog sig ned blandt tilskuerne, og skiftevis trak og pustede i det lyse pandehår, der stak ud under en lille drengs bøllehat. Samtidig slog en fordrukken slagsbror af en hveps gentagne gange mod tindingen på en mand, som var komplet upåvirket og helt opslugt af kampen.

Han kunne således se, hvordan det, mod slutningen af halvlegen, lykkedes Østerbro IF at få flyttet spillet længere frem på banen - og da der blev blæst til pause, var billedet stort set i vater.

I mellemrummet mellem de 2 x 45 minutter, sang unge mennesker rustne sange for hinanden, om at være kommet sent hjem, mens små børn sang klagesange til deres forældre, om ikke at ville hjem.

Anden halvleg blev vakt til live.
Skjolds 10’er vippede elegant bolden over en modspiller. ”Uuh, hva’ så, Neymar”, mumlede en ung gut for sig selv, forskanset bag sine solbrillers tonede ruder, ud af dén af hans mundvige, han ikke havde en smøg i.

Kort efter blev bolden clearet eftertrykkeligt ud over banehegnet, og havnede omme ved legepladserne, for fødderne af en familiefar, klædt i beige trøje og lysende hvide ben. Han gjorde, med en spejders ærgerrighed, sit ypperste for at få den bragt tilbage til banen hurtigst muligt, og i det sekund, han kastede bolden tilbage, ind over hegnet, nøs solen en flænge ned gennem skydækket, og overstrålede komplet de hvide ben. Langs sidelinjen, blev øjne til sprækker, skjorteærmer røg op som rullegardiner og smilene bredte sig mageligt i ansigterne.

Også kampen levede sit bedste liv, rundhåndet med chancer. Begge hold fik sat yndefulde priktegninger sammen på grønsværen. Et langskudsforsøg lød som en metallisk fanfare, da bolden slog mod stålhegnet bag målet.

Skjold viste sig at besidde den afgørende skarphed.
I det 71. minut satte Sophie Stæhr både sine modstandere, og sine modstanderes målnets elasticitet, på en prøve, da hun sendte et resolut langskudsdrøn afsted. Nettet holdt med nød og næppe, men Østerbro IF’s defensive linjer gjorde ikke. 2-0.


”Så står den 1-1!”, meldte en tilskuer, som muligvis ikke havde registreret at de to hold havde byttet banehalvdel i pausen. Umiddelbart nænnede ingen at rette ham.

Endnu en bold blev sendt langt uden for banehegn, lands lov og ret, men ramte denne gang cyklen tilhørende et Just-Eat-bud, som var forsvundet helt og aldeles i sine hovedtelefoner, og således ikke ænsede hvordan to fodboldhold, reserver, stab og tilskuere havde blikket rettet mod hans ryg. En nærmest pinlig tavshed nåede at opstå, og det føltes som om, man kun lige akkurat fik sat spillet i gang, før kampen blev fløjtet af.

Lokalopgøret sluttede i blændende solskin. Efter begge holds indædte arbejdspræstationer var det ”Hvem var det der vandt i dag? – det var dem fra Skjo-old af!” der gjaldede over en stort set pletfri søndag i Fælledparken.

Kampfakta:
BK Skjold – Østerbro IF (2-0)
Kvindeserie Øst, Fælledparken, søndag d. 21. august kl. 16.00