Fodbolden i København kan se frem til tre nye kunstgræsbaner med belysning og alternativ infill i 2022. Samlet set afsættes der til 32 mio kr. til konverteringer og forundersøgelser af nye baner på årets budget fra Københavns Rådhus.

I Emdrup har kunstgræsbanen været lang tid undervejs, men nu kan områdets beboere, og KFUMs Boldklub endelig se frem til en ny 11:11 kunstgræsbaner, som er en naturlig konsekvens af at den lokale fodboldklub er vokset og har potentiale for endnu flere medlemmer.

 – Vi har en ambition om dobbelt så mange medlemmer, og med den nye bane får vi mulighed for at tiltrække nye målgrupper, fastholde medlemmer og forløse potentialet i vores område. Vi har haft svært ved at opretholde aktivitetsniveauet om vinteren, hvilket har betydet at medlemmerne har søgt andre steder hen, så vi er selvfølgelig glade for at vi nu får en miljøvenlig bane i Emdrupparken, siger Peter Svendsen, som er formand i KFUMs Boldklub.

De mange klubber på Kløvermarkens Idrætsanlæg kan også se frem til, at der konverteres en græsbane til kunst i 2022, og endelig får Lersøparken en ny 11:11 kunstgræsbane med belysning, som skal skabe mulighed for yderligere vækst i et område med stort potentiale, hvor blandt andet Bispebjerg BK har fodbold for børn og unge.

I budget 2022 er der også afsat penge til screeningsbevilling af en ny 11:11 kunstgræsbane i Hekla Park, og en forundersøgelse af muligheden for udvikling og byggeri i området mellem Parken og Østerbro Stadion. Derudover kommer der en ny 5:5 kunstgræsbane i Hans Tavsens Park mens der sættes gang i planlægningen af en ny byrumsbane med kunstgræs på Enghave Plads.

Alt sammen skal bidrage til en fortsat udvikling af fodbolden i København.

– Fodbold skaber værdi og fællesskab for rigtig mange københavnere på tværs køn, alder og social baggrund. Jeg er derfor stolt af, at vi med budgettet giver fodbolden i København et kæmpe løft. Der er for få fodboldbaner rundt om i byen, men med den hjælpende hånd vi har fået fra regeringens idrætsmilliard, etablerer vi nu tre nye kunstgræsbaner i Emdrup, Lersøparken og på Kløvermarken, ligesom vi sætter gang i forberedelsen af nye kunstgræsbaner i Hekla Park, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Varig aftale for Sociale partnerskaber

Københavns Kommune har i dag Sociale partnerskaber med otte fodboldklubber, der gør en særlig indsats for at rumme udsatte børn og unge. Foreningerne modtager 200.000 kr. årligt til ansættelse af en ressourceperson, der arbejder med en række indsatser, der skal sikre, at foreningerne er i stand til at inkludere og fastholde børn og unge fra udsatte boligområder. Fremover bliver de Sociale Partnerskaber i Københavns Kommune en permanent aftale, som led i en samlet indsats, hvor FerieCamp, FritidsGuiderne KBH, Kontingentstøtteordningen samt Børne- og Ungekulturpiloterne også gøres til varige indsatser. Alt sammen skal sikre stabilitet og kontinuitet i arbejdet med udsatte børn og unge fremover.  

Du kan læse mere om budget 2022 her.