De næste uger drejer DBU København spotlightet over på en stor håndfuld af de mange nye klubber, der i 2020/2021 har besluttet sig for at blive en del af fodboldfamilien. Vi sætter spot på klubberne gennem posts på Facebook og Instagram. For hvem er de egentlig?

Samlet kan man sige, at der tegner sig et billede af nye klubber med mange ressourcer, et ønske om frihed til at gøre tingene selv og med blandede spillerkompetencer. Et fællestræk for mange af de nye klubber er også det faktum, at mange spillere er vendt tilbage til fodbold efter nogle års pause. Og de sørger selv for at skabe den klub med de vilkår for træning og kamp, der passer netop deres fællesskab.


Tilgang af nye klubber i DBU København de seneste fem år

2017 – 10 nye klubber

2018 – 12 -

2019 – 8 -

2020 – 19 -

2021 – 10 foreløbigt


I mange fodboldklubber bruges boldspillet som middel til at holde gamle venskaber vedlige og dyrke det fælles. Karakteristisk er det, at man ses systematisk. Når trænings- og kampdatoer er i kalenderen, er det sociale fællesskab det også. Disse karakteristika ses i høj grad i de nye klubber.

Fælles er også at alle nye hold starter fra bunden og bliver indrangeret i Serie 5. Men det kan hurtigt blive en succes. Det tog lige præcis 7-mandsholdet fra Únigadores Sports Club fire sæsoner at rykke fra (røven af 4. division) bunden af Serie 4 til at vinde Mesterrækken.

Únigadores Sports Club blev Indmeldt i efteråret 2017, hvor de startede i 7M Serie 4. Foråret efter rykkede de op i serie 3. Samme efterår (2018) oprykning til serie 2. Foråret 2019 oprykning til  serie 1 og i efteråret 2019 vandt de Mesterrækken.

DET ER DA EN SUCCES!

Følg med i den kommende tid på DBU København Facebook og Instagram, hvor vi præsenterer mange af de nye klubber. 


Nye klubber indmeldt i DBU København 2020 og 2021

Cøpenhavn United
Boldklubben af 2020
Slægtens Boldklub
Boldklubben 52
Distorted Boldklub
Pantereas CF
Geranium
GIF Idræt På Tværs
Forza klubben
Internationale SIKBH 1889
Sporting Fønix CF
MeSe United
Dunses Disciple
Winston United
Inter Copenhagen CF
Watan FC
Teatro Kapital 2019
Copenhagen Cannons
København Q
Polyteknisk Fodboldklub
Kickers

Minhaj Ungdom
Reunion IF
RB Shamrock
Olympique Odsherred
Spartak Ciervo
Copenhagen Foxes
Champeniz United
Los Toros De CopenhagueLæs om klubberne i vores historiearkiv.


10 klubber har i 2020/2021 meldt sig ud. De har i gennemsnit været med i DBU Københavns turnering i 9 år.