BK Vestias trænere, Nicolaj og Mei-Lene, stod klar med let opvarmning i den bagende hede, dribleskole med introduktion til husmandsfinten og amerikansk straffesparkskonkurrence. Depoterne blev fyldt op med frugt og vand i pausen, og spillerne nåede også en kort kamp, inden de kunne drage hjem med lidt sejt 'EM på hjemmebane'-merchandise.

 

Kunstgræsbanen er anlagt på asfalt, og den er blandt syv baneanlæg, som Københavns Kommune har udvalgt til at indgå i Foreningen Brobolds aktiviteter. Foreningen er for nylig blevet etableret af BK Skjold, BK Vestia og Nørrebro United, der sammen arbejder for at bringe fodbolden tættere på børn, der ikke normalt indfinder sig i idrætsforeningerne på Vesterbro, Nørrebro og Østerbro.

 

Senere på dagen indviede Nørrebro United deres nye Brobold-bane på den bemandede legeplads i Wesselgade, mens BK Skjold indtog deres nye Brobold-bane ved Tårnlegepladsen i Fælledparken tidligere på ugen. Københavns Kommune betaler for etableringen af banerne, og Brobold får penge fra kommunen til at sætte gang i aktiviteter i de nye opgraderede byrum.

 

Brobold-banerne og foreningen er med til at løse to udfordringer, forklarer projektleder i Kultur- og Fritidsforvaltningen Bettina Falk:

”Københavns Kommune håber, at foreningerne kan være med til at få flere børn ind i foreningslivet, både dem, der er på legepladserne, men også andre, som ellers ikke ville finde vej til klubberne.”

København mangler fodboldbaner til de mange fodboldglade borgere. Ved at kigge på de ubenyttede byrum og opgradere dem til fodboldbaner, har vi mulighed for at øge kapaciteten uden at skulle finde flere millioner kroner til en byggegrund. projektleder i Kultur- og Fritidsforvaltningen Bettina Falk

Klubformænd i Foreningen Brobold
Ud over trænerne og skolebørnene var de tre klubformænd i Foreningen Brobold mødt op til indvielsen sammen med medarbejdere fra kommunens Kultur- og Fritidsforvaltning og Nordea-fonden, der indirekte støtter Brobold gennem tilskud til kommunen.

De tre klubformænd er: Bo Kousgaard, BK Vestia, Jan Sørensen, BK Skjold og Flemming Jensen, Nørrebro United - også talsmand for Brobold.dk