Danske fodboldklubber er begyndt at kigge mod den digitale verden, når de skal tilbyde de unge noget ekstra i klubhusene. Derfor har DBU København det sidste kvartal satset på e-fodboldprojekter for at hjælpe udviklingen på vej. Og det er gået godt. Erfaringerne viser, at børn og unge får lyst til at udfolde sig fysisk på en fodboldbane, når de dyrker e-fodbold i en forening. De oplever nemlig en overførbarhed mellem e-bold og græsbold, og det elektroniske fællesskab bidrager positivt til succesoplevelserne.

 

DBU København åbnede e-ballet i uge 32 med en e-fodboldskole i Grøndal MultiCenter. Glædeligt var det at få besøg af virksomheden ThySaft, som vi fremhæver her, da de bidrog økonomisk og med smagsprøver til at fodboldskolen kunne gennemføres. ThySaft med direktør Ole Høgh i spidsen, har samtidig også fokus på de meget spændende perspektiver i at hjælpe med at få børn og unge gamere til at dyrke deres e-sport i en fodboldklubs sunde fællesskab.

”Spil som e-fodbold fylder mere og mere i danskernes bevidsthed. Det er ikke overraskende, at det i høj grad er unge, der interesserer sig for de professionelle gamere, men tallene viser, at man altså ikke lægger interessen fra sig, bare fordi man får havetraktor og bliver gråsprængt” Direktør for ThySaft Ole Høeg.

ThySaft er en lille nystartet virksomhed, som producerer økologisk koldpresset og ufiltreret saft i Thy. Produktionen foregår hos bæravler Niels-Christian Bach, som bor lige i udkanten af Nationalpark Thy og tæt ved Ove Sø.

 

Her dyrker Niels 32 hektar med økologiske bær. Der dyrkes både hvide, lyserøde og røde ribs, blåbær, aronia, stikkelsbær, havtorn, honningbær og mange flere. For nyligt er også sat små æbletræer.

 

Den økologiske dyrkningsform er uden pesticider og skånsom ved jorden. Jorden pløjes ikke, og bærbuskene kan stå i mange, mange år. Den smukke placering mellem Vesterhavet og Limfjorden i Thy er et sted med rå natur og salt blæst. Naturen omkring giver bærrene styrke og en naturlig modstandskraft.

 

Direktør i ThySaft Ole Høgh er meget passioneret omkring fodbold, og har i mange år været træner og frivillig leder i flere fodboldklubber. Han kender kulturen og de, ind imellem, lidt usunde spise – og drikkevaner blandt børn og unge, når de står i fodboldklubbernes kantiner, og skal fylde depoterne op.

Han påpeger med rette at klubberne, spillerne og forældrene sammen sagtens kan indføre sundere alternativer til fritterne og colaerne. F.eks. er en flaske økologisk saft fra ThySaft et godt alternativ lige til at hælde i kroppen uanset hvilke fysiske eller psykiske strabadser, man er kommet igennem.