MENU

DBU København satser på e-sporten

DBU København har i samarbejde med UEFA og Københavns Kommune fået design - og driftsansvaret for e-fodbold events før og under UEFA EURO 2020. I den forbindelse har DBU København ansat e-fodbold konsulent, Henrik Selch.

AF: DBU København kommunikation//

Henrik Selch har mange års erfaring fra DBU og fra e-sportsmiljøet. Henrik Selch får derfor muligheden for at vise hele verden, at værtsbyen København mellemfolkeligt og festligt kan brobygge mellem sport og e-sport generelt og specifikt mellem fodbold og e-fodbold.

 

­­­- Min ambition er at UEFA EURO 2020 i København før og under mesterskaberne, vil samle generationer, regioner og nationer i sunde fodboldfællesskaber, der også eksisterer i klubberne efter 2020, fortæller Henrik Selch.

 

Men ambitionerne stopper ikke her. Målet er nemlig at UEFA EURO 2020 gruppen i København, i samarbejde med DBU København´ s medlemsklubber, skal være firstmovers og bestmovers med mesterskabernes mest innovative e-sport events og services.

 

-Vi vil gerne vise alle fodboldglade fans, medier, seere, tilskuere og turister verden over, hvordan København kan konvertere de nye generationers solide interesse for sport og e-sport, for fodbold og e-fodbold, til kommercielle, forbundsrelaterede og medlemsklubbaserede fodboldmæssige succeser, lover Henrik Selch.

 

Allerede i sommeren og efteråret 2019 vil DBU København effektivt udrulle de nye UEFA EURO 2020 e-fodbold produkter og services i hovedstadsområdet. Formålet er at skabe øget opmærksomhed og genkendelighed omkring mesterskaberne året efter.

-Det øgede fokus vil vores gode medlemsklubber og foreninger gennem det næste år naturligvis anvende til også at tiltrække, rekruttere og fastholde pige- og drengefodboldspillere til vores kerneprodukt – Fodbold for alle, hele året – udtaler Henrik Selch afslutningsvis.

 

Hvad er e-sport, e-fodbold og gaming?
Betegnelsen e-sport står for ‘Electronic Sport’. E-sport som begreb dækker over almindelig hverdagsgaming hjemme i stuerne og i højt profilerede turneringer, hvor en professionel elite konkurrerer om store pengepræmier. E-sport dyrkes således både på bredde- og eliteniveau typisk som et computerspil og konsolspil. De spil der games og konkurreres i er blandt andet skydespil som CS:GO og sportsspil som efodbold. I efodbold spilles og konkurreres på konsoller som Xbox og PlayStation primært i Pro Evolution Soccer (PES) fra spiludvikleren Konami og i FIFA spillet fra EA Sports.

 

Fakta om e-sport
E-sport bliver af de yngre generationer betragtet som sport i det 21. århundrede.
96 % af alle drenge i Danmark mellem 13-17 år dyrker e-sport regelmæssigt. Herunder dyrker cirka 1/3 af drengene e-fodbold. E-fodbold er således en af de hastigt voksende sportsgrene; såvel børn, unge og unge voksne har kastet sig over.

Log ind