MENU

Get2 Fodbold i Københavns Nordvestkvarter

Høj musik, dansende børn, en jonglerende Kultur- og Fritidsborgmester og masser af boldleg. Stemningen var i top til BK Unions Get2 Fodboldskole på Genforeningspladsen.


Københavns Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld var selv på banen, da BK Union inviterede til Get2 Fodboldskole. Foto: Klaus Sletting Jensen. 

Der var høj stemning, da BK Union havde inviteret pressen og Københavns Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld til Get2 Fodboldskole for at møde de 102 deltagere, som er med på den særlige fodboldskole, der henvender sig til børn i udsatte boligområder.

Det er ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en almindelig fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF Get2sport og lokale fodboldklubber for ottende år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder. Henover sommeren afholdes Get2 Fodboldskolerne i 12 byer for ca. 850 deltagere, der får mulighed for at komme på DBU fodboldskole for et symbolsk beløb.

-Vi vil gerne give alle børn i vores lokalområde en mulighed for at komme på fodboldskole og deltage i en sjov sommerferieaktivitet, som forhåbentligt kan være med til at fastholde dem i foreningslivet. Det her koncept gør at vi kan rekruttere nye børn samtidig med at vi har en fællesskabende aktivitet for vores nuværende medlemmer, forklarer John Emin Wiinberg, som er skoleleder i BK Union.

Besøg af Kultur- og Fritidsborgmesteren

Get2 fodboldskolen, der afholdes i samarbejde med Brønshøj BK og Idrætsprojektet København havde tirsdag formiddag besøg af Københavns Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld, der kom forbi for at opleve fodboldskolen på nært hold og spille fodbold med deltagerne.

Besøget gav også anledning til at sætte fokus på den kommunale indsats i udsatte boligområder og effekten af de sociale partnerskaber, hvor en række københavnske foreninger – heriblandt BK Union -  har modtaget 200.000 kr. årligt i fire år til ansættelse af en ressourceperson i foreningen.

-De sociale partnerskaber virker, fordi vi får en ressource i hverdagen, som aflaster de frivillige i forhold til det sociale og administrative arbejde. Derudover skaber det stabilitet og kontinuitet i foreningen
samtidig med, at de er bundet op på en overordnet strategi for den sociale indsats i lokalområdet, forklarer John Emil Wiinberg fra BK Union.

Du kan se billeder fra arrangementet her.

Klik her for at se TV2 Lorrys indslag fra Get2 Fodboldskolen.

Fakta om Get2 Fodboldskole

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i samarbejde med DIF get2sport, der støttes af Udlændinge- og Integrationsministeriet og Nordea-fonden.

- DBU’s Get2 Fodboldskoler ligner almindelige DBU Fodboldskoler, men de adskiller sig, idet de er målrettet børn i udsatte boligområder.

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF get2sport, som bidrager med finansiering og rådgivning.

- Get2 Fodboldskolerne så dagens lys i 2011 og afvikles dermed for ottende år i træk.

- I år afholdes skolerne i Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Odense, Bagsværd, Greve, København, Taastrup og Maribo.


Log ind