MENU

Når vi alle taler samme sprog

150 asylansøgere og flygtninge fik sammen med københavnske fodboldhold og 100 tilskuere en rigtig god dag ude i Ryparken på Østerbro lørdag d. 6. august, da den første Hajduk Asyl Cup blev afholdt.

-Fodbold er universelt og kender ingen grænser - Her er vi alle lige. Det var det enige budskab både fra arrangøren, fodboldklubben Hajduk Spul, fra tidl. Integrationsminister, Manu Sareen og formand for DBU København, Henrik Ravnild, da der blev budt velkommen til den første Asyl Cup i København.


Tidl. integrationsminister, Manu Sareen bød velkommen til Asyl Cup 2016 i Ryparken.
Han var desværre blevet skadet, så han måtte nøjes med at kigge på som tilskuere
(Foto: Andrius Karolis)

Arrangørerne fra Hajduk Spul havde gjort et fantastisk stykke frivilligt arbejde for at stable turneringen på benene. Forarbejdet har strakt sig over flere måneder, og både Østerbro Lokaludvalg samt DBU København har støttet eventen, foruden private firmaer og kunstnere, der har bidraget med mad, drikke og underholdning.

-Vi har ville give de mennesker, der til daglig sidder og keder sig lidt i asylcentre en god oplevelse. Det fik de. Uden tvivl. Derudover var håbet, at turneringen kunne være en katalysator for et mere ligeværdigt møde mellem os almindelige danskere og de flygtninge og asylansøgere, der bor rundt om i Danmark, som vi er forpligtede til at hjælpe videre i livet, siger primus motor Henrik Stærke om motivet bag dagen.

Intens fight og tæt finale

Men det der trods alt var i fokus var fodbolden. Og her var der mange højdepunkter. Da bolden først rullede var det ikke til at se, hvem der var hvem. Til sidst stod DBU København-klubben, FC Nanoq overfor Asylcenter Næstved, i det, der blev en tæt finale, som til sidst skulle afgøres på straffe.

Her var Nanoq skarpest og tog guldet for øjnene af de mange tilskuere. Asylholdet Nyborg Eagles blev 3er. 


Formand, Henrik Ravnild (i midten) sammen med nogle af dagens dommere,
der også fik en god anderledes opgave til Asyl Cup 2016. Fra venstre er det
Jesper. Jens, Michael og Simon.
(foto: Andrius Karolis)

Foreningskulturen lever

Dagen i Ryparken var allerhøjeste grad bevis for, at det frivillige foreningsarbejde lever. Hajduk Spul trak på alle deres medlemmer til at gøre dagen en stor succes, og formanden for DBU København, Henrik Ravnild udtaler i den forbindelse:

-At en klub som Hajduk Spul kan sætte et arrangement op som dagen i dag, viser med al tydelighed den mangfoldighed vi har i den københavnske fodbold. Som formand for al fodbold i København bliver man glad. Bestemt ikke alt handler om resultater og Superliga.

Et andet forhold, som også glæder er det faktum, at hele seks københavnske klubber bidrog til turneringens mangfoldighed. Udover Hajduk Spul og vinderne fra FC Nanoq var det AC Iben, B1950, Fremad Forsing og B93.

Det er arrangørenes forhåbning, at turneringen gentages til næste år. Og som Henrik Ravnild udtaler:

-Når der nu ikke er fred i verden, så er der alligevel håb, når vi kan mødes omkring fodbolden.

Læs mere om dagen her:

Turneringens hjemmeside:

TV2 Lorry artikel

TV2 Lorry tv-indslag

Log ind