MENU

Klubfidusen skaber sammenhold i Kastrup BK

Kastrup BK fik ved Store Bededags stævne overrakt Klubfidus-diplomet som bevis på, at klubben har gennemført et forløb med fokus på trivsel, fællesskab og sammenhold


Børnene i Kastrup BK har det seneste år arbejdet med trivsel på tværs af årgangene. Foto: Kastrup BK

Trivselsambassadør Christian Theilgaard modtog i søndags et diplom, som det synlige bevis på at Kastrup BK har gennemført Klubfidusen, der er et trivselsforløb udviklet af DBU i samarbejde med Red Barnet og Mary-fonden. Til overværelsen var mange af de børnespillere fra Kastrup BK mødt op, som har været med i forløbet, der startede op i 2015.

Det hele begyndte med et introduktionsforløb for børnetrænere og ledere inden man for præcis et år siden afholdte Børnedagen, hvor spillere og forældre fik viden om hvad der kan styrke sammenholdet og fællesskabet på et fodboldhold. Siden har Kastrup BK arbejdet målrettet med at udvikle klubmiljøet og skabe trivsel på alle hold.

Christian Theilgaard, der er udnævnt til trivselsambassadør i Kastrup BK, kan nu se tilbage på et spændende år, hvor klubben har fået implementeret nogle meget konkrete initiativer. 

  • To træninger med fokus på trivsel for alle de årgange, der er blevet introduceret for klubfidusen. 
  • To turneringer med fokus på trivsel for alle de årgange,der er blevet introduceret for klubfidusen. 
  • Evalueringsmøde med spillerne, når vi har trivselstræning eller trivselsturnering.
  • U11 årgangen i Kastrup BK har brugt Vennestafetten (En bamse) til at hylde den gode ven på holdet. Bamsen er blevet taget med hjem på skift, så det hver gang har været en ny spiller, der har fået bamsen. 
  • Teambuddies på U11. To drenge på holdet sørger for at tage godt imod de nye spillere på holdet. 
  • Holdene har sammen fundet på kampråb, som de bruger efter hver træning. 

I Kastup BK har man også fået mere fokus på integrering af nye spillere i klubben. Når børn kommer ind på diverse hold og starter op som U5 og U6 bliver de oplyst om og introduceret til Klubfidusen, for at sikre at alle i klubben lever op til målet om at være gode kammerater.

Klubrådgiver Richard Andersen, der overrakte diplomet til Kastup BK glæder sig over forløbet.

-Når man bliver ældre og kigger tilbage på sin tid som børne- og ungdomsspiller, så er det de gode kammerater, træneren, der gav sammenhold, tryghed og udvikling samt oplevelserne man husker bedst. Det er ikke så meget kampene man tænker tilbage på. Fællesskabet og den gode trivsel er det som motiverer. Derfor er budskabet i Klubfidusen så vigtig.  

Du kan se mere om Klubfidus-forløbet i Kastrup BK i denne DBU video. 

Mere information om Klubfidusen.Log ind