Bliv dommer online med fjernundervisning

U19 Finale Helsingør FCN 2024DC5W7667 U19 pokalfinale, foto: Klaus Sletting Jensen

Velkommen til DBU Københavns online dommergrundkursus. Her kan du læse om kursus- opbygningen, krav til dit tekniske udstyr og tilmelde dig. 

Det er gratis at deltage, DBU Københavns medlemsklubber betaler for uddannelsen. Der optages derfor ikke deltagere på kurset, som ikke har bopæl indenfor eller tæt på DBU Københavns område.

Når du har taget DBU’s Dommergrundkursus får du mulighed for at dømme i DBU Københavns rækker. Dermed kan du hjælpe din egen klub og fodbolden i København, så vi kan afvikle flere kampe med uddannede fodbolddommere til gavn for hele fodboldfamilien. 

Alle nye DBU fodbolddommere får det nye DBU fodbolddommersæt fra Hummel at dømme i, samt fløjte og kort som du skal bruge ude på banen.

Kursusforløbet er delt i fire dele

Første del består af et to timers e-læringsmateriale samt en test. Det er et obligatorisk selvstudie, som du skal have gennemført inden kursusstart. Det betyder, at du SKAL have taget testen, inden du får lov at deltage i online-undervisningen. 

Anden del består af online undervisning over tre dage à 4 timer pr. dag (inkl. indlagte pauser). Hver af de tre dage med onlineundervisning indeholder et modul, og der er deltagelsespligt (dvs. aktiv deltagelse i bl.a. gruppearbejde og fælles diskussion). Ved hvert modul vil der være en videotest, som skal forberede dig på den afsluttende eksamen (Tredje del). 

  • Modul 1  arbejder vi med offside og reglerne for spillerne på banen.
  • Modul 2 handler om utilladelig spillemåde og usportslig opførsel, hvor vi blandt andet skal se nærmere på frisparksforseelser, vurdering af følgestraffe, betingelser for tildeling af advarsler og udvisninger.
  • Modul 3 bruger vi på at følge op på selvstudiet, straffespark og tidsbegrænset udvisninger samt afsluttende prøveeksamen.

Tredje del består af en skriftlig prøve (multiple-choice) bestående af 40 spørgsmål og en efterfølgende samtale med en lovfortolker. I alt tager prøven inkl. samtale 1 time, og kræver fysisk fremmøde. og samtale. 

Fjerde del består af at dømme tre fodboldkampe med en vejleder kaldet uddannelseskampe, eller ulønnet praktikforløb. De tre kampe er uden økonomisk godtgørelse.

Inden du læser videre vil vi lige præsentere dig for dine undervisere.

Lars og Jonathan er dine instruktører på online forløbet med tilhørende new school tilgang til undervisning. Du er i gode hænder hos de to yders kompetente dommere og observatører. 

 

Lars Toftlund

Lars Toftlund

50 år -
Observatør i kvindeligaen
Lovfortolker
Tog dommerkortet i 1989
Højeste indrangering var Danmarksserien
Ikke aktiv som dommer

Jonatan Nilton Og Lars

Jonathan Nilton
35 år - Skolelærer
Linjedommer i 1. division, tidligere 2. divisionsdommer
Observatør til og med Danmarksserien
Har dømt fodbold siden 2009


Det forberedende e-læringsmodul
Når du har tilmeldt dig, vil du modtage et link til det forberedende e-læringsmodul, cirka en uge inden kursusstart. 

For at gennemføre e-læringmodulet (første del) vil du få brug for at læse i fodboldloven. 
Download fodboldloven 2023/24 som PDFhttps://www.dbukoebenhavn.dk/media/535kn3rh/fodboldoven-2023-2024.pdf

Dit tekniske udstyr
Undervisningen foregår live online, og for at dit udbytte af undervisningen bliver så højt som muligt, er der nogle minimumskrav og en anbefalet opsætning af dit tekniske udstyr.

Minimumskravene

  • Du har en computer, som er koblet op til internettet.
  • Du kan streame et program på DR TV uden at det går i stå pga. en langsom internetforbindelse.
  • Du har et webkamera, findes ofte indbygget på nyere computere.
  • Du har hovedtelefoner med mikrofon.

Test dit udstyr
Du vil have mulighed for at teste dit udstyr og logge ind cirka 30 minutter før kursusstart. Vi sidder klar til at hjælpe dig og anbefaler at du møder ind i god tid. 

Huskeliste
Vi har skrevet meget, og her er en kort huskeliste over, hvad vi forventer, du har gjort inden første fjernundervisning (modul 1).

  • Gennemført e-læringsmodulet og den afsluttende test (elearning.dbu.dk)
  • Downloadet fodboldloven til din computer.
  • Tjekket minimumskravene til dit tekniske udstyr.

Har du spørgsmål?
Kontakt: dommer@dbukoebenhavn.dk

Vi glæder os til at modtage din tilmelding. Det online dommergrundkursus er gratis.