PIGERAKETTEN PÅ TOUR I KØBENHAVN

DBU’s fodboldaktivitet ’Pigeraketten’ har været igennem første runde af en stor københavnsk tour i foråret 2018. 80 piger mødte op i KFUM BK, hvor et SFO-samarbejde skal understøtte rekrutteringen.


Pigeraketten er på rundtur i København, hvor KFUM  BK er en af de klubber, som kom godt fra land med 80 deltagere. Foto: Hanne Kokkegaard. 

Fremad Valby, BK Union, KFUM BK og Jægersborg har alle haft besøg af Pigeraketten den seneste uge og med overvejende solskin og frisk græs på banerne har der været gode forudsætninger for sjove oplevelser for de nye fodboldpiger.

Alle fire klubber er del af det fælles pigefodboldprojekt i DBU København ’Københavnske piger spiller fodbold’ og Pigeraketten indgår derfor som en naturlig del af klubbernes rekrutteringsstrategi. 

I KFUM har man koblet en lokal SFO på Pigeraketten og tilbyder efter aktiviteten seks træningsforløb for pigerne med dygtige instruktører. Pigerne får derved mulighed for at teste fodbolden af over en længere periode i trygge rammer.

-Vi vil gerne have flere pigespillere i KFUM, og her håber vi på at samarbejdet med de nærliggende folkeskoler kan hjælpe. Vi har valgt tre folkeskoler som primære samarbejdspartnere og vi er nu i gang med den første skole. Vores idé er meget jordnær, for det handler først og fremmest om at introducere pigerne til fodbold og leg i et trygt forløb, hvor de får lidt længere tid i foreningen, fortæller Peter Svendsen, formand i KFUM.

Til Pigeraketten i mandags havde KFUM besøg af 80 potentielle pigespillere, som nu får muligheden for at fortsætte med fodbolden sammen med veninder og pædagoger fra SFO´en. Dermed får man skabt tryghed mellem pigerne, trænerne og klubben ved at lave SFO træning for dem i seks uger, hvor de langsomt introduceres for den traditionelle fodboldtræning i klubben. Derudover afvikler man et forældremøde, som en del af forløbet, så de voksne også bliver klogere på hvad deres piger kan få ud af at gå til fodbold i foreningsregi.

Pigeraketten kommer til flere københavnske klubber senere på sæsonen, hvor både BK Skjold, Tårnby FF og KFUM (igen) afholder eventen.

Du kan læse mere meget mere om KFUM´s initiativer for pigefodbolden i næste nummer af Fodboldmagasinet København, der udkommer primo juni. 


Log ind