Gang i gaden til streetmesterskaber

DBU Street CPH afviklede i weekenden Københavns mesterskabet (KM) i streetfodbold. 230 børn- og unge fra syv boligområder, og op mod 1000 tilskuere var med til at skabe en fantastisk ramme om gadefodbolden på Israels Plads.


Børne- og Ungeborgmester Pia Allerslev var forbi KM i streetfodbold. Foto: Kareem Ahmed

Der var lagt op til en stor fodboldfest, da DBU Street CPH i weekenden var arrangør af KM i streetfodbold. 230 deltagere dystede i tre aldersgrupper om at blive Københavns bedste streethold. Alle deltagerne havde kvalificeret sig til finalerne gennem de lokale kvalifikationsrunder, som er blevet afholdt i syv lokalområder i København. I løbet af dagen var omkring 1000 mennesker forbi gadearrangementet, der blev officielt åbnet af Københavns Børne- og Ungeborgmester Pia Allerslev. I sin tale takkede borgmesteren allerførst drengene for den flotte fodbold, der blev vist og bemærkede de mange røde kinder. Borgmesteren glædede sig over at så mange børn deltager i de lokale træninger og dermed bliver en del af et fællesskab med fodbolden i centrum:

- Det betyder meget for de her børn at rende og træne og have det sjovt med fodbold. De lærer samtidig de gode ting som respekt for sporten og hinanden.

På finaledagen indgik DBU København en ny samarbejdsaftale med Københavns Ungdomsskoler. Den aftale var Pia Allerslev med til at underskrive og hun glæder sig til at arbejde endnu tættere sammen med DBU København:

- Det her samarbejde mellem Kommunen, Ungdomskolerne og DBU København giver rigtig god mening. Ungdomsskolerne får fat i børn og unge, der ikke spiller i klub, og som har en masse krudt de skal have brændt af og lærer dem glæden ved at være aktiv på en god måde. Det gør mig glad at se initiativer som dette, og at frivillige bruger deres fritid på at få det til at køre. Det handler om at mødes om noget sjovt, og opleve, at det er godt at møde kammerater fra andre bydele. Tak til alle, der har gjort dette muligt. Tak for et fantastisk godt samarbejde.

DBU Københavns næstformand, Diana Andersen, lagde også vægt på vigtigheden af at arbejde med fodbold i en samfundsansvarlig kontekst: 

- Det er dejligt, at så mange børn og unge er aktive omkring DBU Street CPH, hvor de møder nogle rollemodeller, som de kan spejle sig i og se op til. Den ny aftale med Københavns Kommune og Ungdomsskolen sikrer, at vi kan levere en endnu større indsats til gavn for børnene og de lokalområder, hvor de kommer fra, siger DBU Københavns næstformand. 

Vinderne af KM i de ældste årgange kvalificerer sig til DBUs store DM finale i streetfodbold, der afholdes den 28. juni 2015 på Rådhuspladsen – læs mere her

Arrangementet blev afholdt med stor hjælp fra DBU Street CPHs samarbejdspartnere: Den Sydafrikanske Ambassade, Ungdomsskolen og Street Society. DBU Street CPH vil gerne takke de mange frivillige som var med til at afvikle turneringen. 


Bolde og en stor pokal til vinderne i rækken for U13 hold.


Pia Allerslev og Diana Andersen underskrive samarbejdsaftale. 



Log ind