Fodboldfest på Israels Plads

1200 børn og unge har kæmpet om finalepladser når DBU Street CPH søndag den 7. juni afholder KM i streetfodbold.


Amager hold klar til at dyste om København Mesterskabet i Streetfodbold. Foto: DBU Street CPH. 

Børn og unge fra syv boligområder i København har deltaget i DBU Street CPHs kvalifikationsturnering til København Mesterskabet i streetfodbold. Søndag den 7. juni er 32 finalehold klar til at dyste i tre aldersgruppe (U10-12, U13-15, U16-18) om æren som Københavns bedste streetspillere.

DBU Street CPH har til formål at samle fodboldglade børn og unge i udsatte områder. Den seneste måned er der blevet afholdt en lang række lokale kvalifikationsrunder, og nu er det tid til den store finalefest på Israels Plads, hvor knap 250 børn og unge og 20 rollemodeller vil skabe en fantastisk ramme om streetfodbolden:

-Finaledagen på Israels Plads er på mange måder en kulmination på det lange seje træk med ugentlige træningspas i alle indsatsområderne. På dagen får byområderne mulighed for at dyste på tværs og møde unge fra andre bydele, fortæller DBU Street CPH konsulent Daniel Mlka.

Hos de aktive spillere er streetfodbolden et hit. Den alternative fodboldform tiltaler særligt målgruppen af børn- og unge, der ønsker et mere teknisk og fleksibel spil. Til trods for at fodbolden er i fokus er sammenholdet og fællesskabet uden for banen mindst lige så vigtigt for deltagerne:

-Vi får nye venskaber og lærer nye mennesker at kende. Så har man flere venner, og det kan være vigtigt, hvis man en dag skal have et job. Man får også mere selvtillid, når man har mange venner – og det skaber mange nye oplevelser, når man er sammen med andre fra hele København, fortæller Ismail Ibrahim som har deltaget i DBU Street CPHs træninger. 

Med DBU Street CPH yder DBU København en kriminalpræventiv indsats i samarbejde med Københavns Kommune og Ungdomsskolen i København. Sidstnævnte har DBU Street CPH netop indgået en samarbejdsaftale med og denne underskrives på finaledagen af Børn- og Ungdomsborgmester, Pia Allerslev og DBU Københavns næstformand, Diana Andersen, der glæder sig over fodboldens samfundsansvarlige rolle:

-Vi er meget stolte af vores indsats med streetfodbolden i København, og vi glæder os over den støtte, vi har fået fra Københavns Kommune og Trygfonden. Det er en vigtig indsats, og fremadrettet har vi nu muligheden for at arbejde tæt sammen med Ungdomsskolen og blive endnu mere synlige i de lokalområder som vi engagerer os i, siger Diana Andersen.

Program for dagen:

Kl. 11.00: KM starter med kampe i aldersgruppen fra U10 til U12.

Kl. 12.45: Børne- og Ungeborgmester Pia Allerslev og næstformand i DBU København Diana Andersen byder velkommen og derefter underskrives en samarbejdsaftale mellem DBU Street CPH og Ungdomsskolen.

Kl. 17.00: KM afsluttes

For yderligere information, kontakt:

Daniel Mlka, DBU Street CPH konsulent, DBU København, mlka@dbu.dk


DBU Street CPH afviklede kvalifikationsrunde på både indre og ydre Nørrebro.


Sjælør hold kvalificeret til finaledagen på Israels Plads.


Street kvalifikationen ramte også Valby, hvor der blev spillet kampe på Wilhelm Thomsens Allé. 

Log ind