Donation fra TrygFonden

500.000 kr. til streetfodbold for udsatte unge i hovedstaden

Med en donation fra TrygFonden har unge hver uge henover vinteren haft mulighed for at træne indendørs street-futsal flere steder i København arrangeret af lokale rollemodeller i samarbejde med DBU Street CPH. Lørdag den 7. februar tørner bydelene sammen til et stort street-futsal stævne i Nørrebrohallen. Som repræsentant for TrygFonden fløjter Per Larsen, tidl. chefpolitiinspektør, stævnet i gang.

I Københavns udsatte boligområder har DBU Street CPH i samarbejde med lokale rollemodeller arrangeret ugentlig street-futsal træning de sidste mange måneder. Målgruppen har været unge i alderen 12-19 år, og tilbuddet har haft et både fysisk, socialt og især kriminalpræventivt formål.

-Med TrygFondens donation har vi haft mulighed for at give de unge et aktivt fritidstilbud, hvor de via ugentlige træninger er blevet en del af et positivt socialt fællesskab, så risikoen for, at de påbegynder en kriminel løbebane, er mindsket, fortæller Richard Andersen, en af DBU Københavns to streetkonsulenter. Hans kollega, Daniel Mlka fortsætter:

-Futsal er en sportsgren i vækst og indeholder de rigtige elementer til det, vi gerne vil. Alle kender spillet fra fodbold, det er nemt at gå i gang, alle kan være med, det kan spilles på gadeplan, og vigtigst har det ”street-faktor” og appellerer til målgruppen. Groft sagt kan de unge nu kæmpe mod hinanden på fodboldbanen frem for at slås i gaderne, og det er da langt bedre og sjovere for alle. Så vi er meget glade for donationen, siger Daniel Mlka.

TrygFonden har i flere år arbejdet for at skabe tryghed samt bedre trivsel og livskvalitet blandt udsatte grupper i samfundet.

-Deltagelse i positive sociale fællesskaber gør en kæmpe forskel for den enkeltes livskvalitet og de valg, vedkommende træffer. Street-konsulenternes og de lokale rollemodellers indsats i dette projekt, der både har et socialt og kriminalitetsforebyggende sigte, er imponerende og altafgørende for successen. Sådan en indsats støtter vi meget gerne, siger Per Larsen, tidl. chefpolitiinspektør ved Københavns Politi og repræsentant for TrygFondens regionale råd i Hovedstaden.

Med stævnet på lørdag håber DBU Street CPH at fange interessen hos endnu flere unge samt inspirere flere i de udsatte lokalmiljøer til at agere rollemodeller og bruge fodbolden som socialt samlingspunkt for de lokale unge.

Stævnet afholdes i et samarbejde mellem DBU Street CPH, Ungdomsskolen, Street Society samt lokale rollemodeller fra hhv. Nørrebro, Bispebjerg, Vesterbro, Valby, Bellahøj og Amager.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Hovedstaden, der står bag donationen som et led i TrygFondens samlede arbejde med at støtte udsatte grupper og give alle en plads i fællesskabet.

Street futsal-stævne og overrækkelse af donation lørdag den 7. februar

På lørdag den 7. februar tørner udsatte unge fra København sammen, når der afholdes street-futsal stævne i Nørrebrohallen. I den anledning vil Per Larsen på vegne af TrygFonden officielt overrække checken på 500.000 kr. til DBU Københavns næstformand, Diana Andersen. Overrækkelsen vil ske kl. 11.55 som startskud på stævnet.

For yderligere information, kontakt:

Dan Pedersen, kommunikations- og uddannelseskoordinator, DBU København, tlf.: 3024 6678

Karen Bøgedal, pressechef i TrygFonden, tlf.: 3056 3432

Om DBU Street CPH

DBU street CPH er forankret i DBU København og har til formål at fremme alternative fodboldformer og fungerer som en kriminalpræventiv indsats. DBU Street CPH afholder ugentlige træninger i 7 boligområder i København og er desuden værter for en række arrangementer og events i Københavnsområdet.

Om TrygFonden

TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger. Læs mere på trygfonden.dk.


Log ind