KAMPFLYTNING

Sådan flytter man en kamp+

Kampflytninger og kampredigeringer skal altid klares i KlubOffice og der er forskel på en kampflytning og en kampredigering. Vi kan derfor ikke give en enkel guide for kampflytning, men læser du videre, bliver du meget klogere. 

Kampredigering - hvad betyder det?
Inden turneringsstart fastsætter DBU København en afgrænset tidsperiode, hvor klubberne kvit og frit kan redigere kampe, den såkaldte redigeringsperiode. Redigeringsperioden er typisk på 2-3 uger. Hvilke uger der er tale om, offentliggøres altid på vores hjemmeside og udsendes i vores nyhedsbrev.  Hvis klubben er hjemmehold eller arrangør af kampen, kan klubben i redigeringsperioden kvit og frit redigere alle kampe via KlubOffice uden modstanderens accept og uden DBU Københavns accept. Det er vores absolutte anbefaling at klubber og hold får styr på deres kampe i den åbne redigeringsperiode. 

Kampflytning - hvad betyder det?
Når redigeringsperioden er slut, kan I stadig ønske at ændre dato eller tidspunkt for en kamp, men nu hedder det en kampflytning, og koster som regel et gebyr. (læs mere i pkt. 3 i denne faq "Hvad koster det at flytte en kamp") I opretter et såkaldt kampændringsønske i KlubOffice, der betyder, at I ønsker at flytte en kamp. Enten dato, tidspunkt eller begge dele. Et kampændringsønske kræver altid accept af modstanderen og accept af DBU København, før kampen er flyttet. I kan oprette ønske til kampændring for både hjemmekampe og udekampe og det gør I i KlubOffice. Der gælder nogle frister for oprettelse af kampændringsønske samt modstanderens accept af ønsket. 

Her kan du se, hvordan du opretter et kampændringsønske (dbu klubservice)
Hvis du ikke har adgang til KlubOffice, skal du kontakte den KlubOffice ansvarlige i klubben.  

Hvorfor får vi ikke lov at flytte kampen i KlubOffice?+

Der kan være flere grunde til, at I ikke kan flytte en kamp i KlubOffice. 
Den hyppigste grund er, at klubben er for sent ude med kampændringsønsket til en dommerpåsat kamp.
En årsag til at være for sent ude er oftest at en spilleuge har 5 dage og ikke 7 dage, hvor fredag, lørdag og søndag tæller som 1 dag.
Læs mere herunder. 

Kampe hvor DBU København påsætter dommere
De dommerpåsatte kampe kan ikke flyttes via KlubOffice senere end 5 dage før oprindeligt som nyt spilletidspunkt.
Vi giver et eksempel: Holdet skal spille kamp søndag den 13. oktober. Mandag den 7. oktober indser Holdet, at de ikke kan stille hold og skynder sig i KlubOffice for at flytte kampen. Men kampen er låst og kan ikke flyttes i KlubOffice, til stor frustration for Holdet. Årsagen er, at en spilleuge er på 5 dage hvor fredag-lørdag-søndag tæller som 1 dag. KlubOffice låser derfor kampen ved midnat søndag til mandag. Hvis Holdet havde forsøgt at flytte kampen i løbet af søndag den 6. oktober, kunne de stadig indgive et kampændringsønske i KlubOffice. 

En spilleuge er på 5 dage
1. mandag
2. tirsdag
3. onsdag
4. torsdag
5. fredag,lørdag og søndag

Modstanderholdet skal acceptere kampændringsønsket hurtigt
Er I sent ude med et kampændringsønske, kræver det en hurtig accept af modstanderholdet. Hvis modstanderholdet ikke har accepteret kampændringsønsket senest 5 dage før oprindeligt som nyt spilletidspunkt afvises ønsket automatisk i systemet. Brug derfor bemærkningsfeltet i KlubOffice, hvis I allerede har aftalt flytningen med modstanderholdet. I bemærkningsfeltet kan de to hold have en dialog med hinanden indtil begge hold har accepteret spilletidspunkt. Når begge hold har accepteret får DBU København besked, og kan hurtigt igangsætte flytningen.  

Hvad menes der med oprindeligt og nyt spilletidspunkt?
Lad os tage eksemplet med Holdet igen. Holdet skal stadig spille kamp søndag den 13. oktober, som i ovenstående eksempel. Allerede en måned før, søndag den 15. september, sidder Holdet og hygger i omklædningsrummet og finder ud af, at klubben holder stor fødselsdag lørdag den 12. oktober, så kamp næste dag - not gonna happen. Hvad gør klubben så? 

Redigeringsperioden er slut, så Holdet skal have accept fra modstanderholdet på flytning af kampen. Holdet skal derfor oprette et kampændringsønske i KlubOffice, hvor de anmoder modstanderholdet om at flytte kampen til en tidligere dato, da det giver mening for holdet. Men hvor tidligt kan de flytte kampen til? Her kommer 5-dages reglen i spil igen. Hvis Holdet´s KlubOffice ansvarlige går i KlubOffice søndag den 15. september i omklædningsrummet, kan de godt oprette et kampændringsønske der hedder søndag den 22. september, kun 5 dage senere. Venter Holdet dermed til dagen efter, mandag den 16. september,  kan kampen ikke flyttes til 22. september, fordi der mellem den 16. september og 22. september kun er 4 dage. Nemlig den 17., 18., 19. og 20./21./22. til nyt spilletidspunkt. Til gengæld kan Holdet godt flytte kampen til lørdag den 12. oktober, samme dag som klubben holder fødselsdag, fordi de indgiver kampændringsønsket mere end 5 dage før oprindeligt spilletidspunkt, som jo er søndag den 13. oktober.  

Kampe uden påsat dommer - døm-selv-kampe
Fristen for flytning af kampe hvor der ikke er påsat en DBU dommer er 1 dag. 

Bemærk: Har I som klub bestilt en dommer via dommerhjælpen betragtes kampen som dommerpåsat.

Hvad koster det at flytte en kamp?+

Jo tidligere I flytter kampen - jo billigere er det. Der ligger altid en redigeringsperiode på 2 - 3 uger, hvor klubben kvit og frit kan redigere alle kampe. Når redigeringsperioden er slut gælder der andre regler og frister for kampflytning og de er alle forbundet med et gebyr. Kampredigering bør altid ske i så god tid som muligt, så vi på den måde sikrer en effektiv og smidig turneringsplanlægning, samtidig med at klubben undgår gebyr eller bøde.  

Flytter I kampen med 21 dage eller mere til spilledagen koster det klubben 250,00 kr. 
Flytter I kampen med 20 dage eller mindre til spilledagen koster det klubben 450,00 kr. 

I kan læse mere om bøder og gebyrer i Økonomiregulativet

Hvorfor koster det noget at flytte en kamp eller udeblive ?+

Der er flere grunde til det koster et gebyr at flytte en kamp og en bøde at udeblive. Bemærk at det KUN er dommerpåsatte kampe, der koster noget. Dommerløse kampe (døm-selv-kampe) er gratis at flytte, men koster det samme i bøde, når man udebliver MED eller UDEN afbud.  

  • Kampflytningsgebyr er et udtryk for den tid og de ressourcer en administrativ medarbejder bruger på at flytte kampen og ikke mindst dommeren. DBU Københavns dommere er indrangeret på et vist niveau, og skal vi finde en ny kamp til dommeren, skal den helst være på nogle lunde samme niveau.  
  • En bøde for at udeblive til en kamp gives for at motivere klubberne til at overholde deres turneringsforpligtigelser, som blandt andet er at stille hold og møde op til de fastsatte kampe. 

AFBUD TIL KAMP

Sådan melder I afbud til kamp+

Hvis I er nødsaget til at melde afbud til en kamp er vores klare anbefaling, at I gør det uanset tidspunkt. Dette sikrer, at vi har mulighed for at tilbyde dommeren andre kampe, og et andet hold kan få glæde af at få en dommer påsat deres kamp. Det styrker fastholdelsen og dommerglæden, at vi sammen kan give denne service. 

Sådan gør du: Send straks en mail til turnering@dbukoebenhavn.dk med angivelse af nedenstående 3 punkter:

  • Klubnavn, (hvem er det, der melder afbud)
  • Kampnummer
  • Skriv "Afbud til kamp" i emnefeltet

    HUSK også at give modstanderholdet besked!

Afbud til en kamp registreres altid som en udeblivelse. Der findes to typer af udeblivelser.

  • Udeblivelse med afbud takseres med 375,00 kr. i bøde
    Gælder afbud, der er DBU København i hænde mere end 48 timer før kampens afvikling. 
    Et afbud skal være meddelt såvel DBU København som modstanderholdet senest to hverdage før spilledagen for at være rettidigt.
  • Udeblivelse uden afbud takseres med 1000,00 i bøde
    Gælder afbud der er DBU København i hænde senere end 48 timer før kampens afvikling.  

SPILLEBERETTIGELSE

Må vi benytte en spiller fra en anden klub? Nej.+

Som udgangspunkt må man ikke spille turneringskampe for mere end én klub hver halvsæson.

Turneringsreglementet §19 giver dog mulighed for, at man kan spille 11:11-fodbold for en klub og 7:7-fodbold for en anden klub. Hvis man ønsker at gøre brug af denne mulighed, skal man ansøge om supplerende spillertilladdelse. Det er spilleren selv, der skal ansøge om supplerende spillertilladelse og det skal godkendes af begge klubber og DBU København. Spilleren skal være meldt ind i begge fodboldklubber og spillercertifikatet skal ligge i den klub, hvor spilleren spiller 11:11-fodbold.

Supplerende spilletilladelse søges af spilleren selv på mit.dbu.dk via menuen Spillerdata

 

Må jeg som fodboldspiller spille for mere end én klub ad gangen? Nej+

Hovedreglen er, at en spiller kun kan være spilleberettiget for én klub ad gangen, og må ikke spille kampe for andre klubber, mens de er registreret i din klub. Undtagelsen hertil er, hvis der er givet en supplerende spillertilladelse, læs også: “Må vi benytte en spiller fra en anden klub?”.

Hvad koster det i bøde at bruge en spiller, der ikke er spilleberettiget?+

Det koster 520 kr. i bøde at benytte en såkaldt ikke spilleberretiget spiller.

Hvis man samtidig påfører en urigtig spiller eller undlader at påføre en benyttet spiller på holdkortet, koster det yderligere 520 kr. oveni. Beløbenes størrelse kan blive ændret, og derfor bør man altid holde sig opdateret med det gældende Økonomiregulativ.

Vi gør venligt opmærksom på, at det altid er klubbens ansvar at gøre sig bekendt med og holde sig opdateret omkring regler, gebyrer og bødetakster.

Hvornår må jeg bruge en spiller fra et andet hold i klubben?+

Du kan godt benytte en "inhouse" spiller fra et andet hold i din klub til jeres kamp. Men der er regler for, hvornår og hvordan spilleren kan bruges på tværs af hold i egen klub. Det er reglerne for op- og nedrykning af spiller, der gælder.

Reglerne for op- og nedrykning af spiller kan være komplekse og har flere undtagelser.
Men her er  de vigtigste regler:

  • En spiller må kun spille én tællende kamp pr. spilledag (§ 19.1)
    Det betyder, at en spiller kun må spille én tællende kamp pr. spilledag, som er en dag i ugen. Fredag, lørdag og søndag betragtes dog som én samlet spilledag. For eksempel: Vera spiller en kamp for sit eget hold om lørdagen. Hun kan derfor ikke lånes ud til at spille en anden tællende kamp om søndagen - medmindre hun er ungdomsspiller. Se sidste punkt. 
  • Der er dog undtagelser ved stævner og specielle formater (§ 19.2)
    Ved stævner og op-/nedrykningsspil kan en spiller deltage i flere kampe samme dag. En spiller må gerne spille en 11v11 kamp og en 7v7 kamp samme dag, fordi det er forskellige kampformater.
  • Ungdomsspillere og holdskifte (§ 19.3)
    Ungdomsspillere gives større fleksibilitet. En ungdomsspiller kan spille på sin egen årgang og på et ældre hold, fx seniorhold, i samme weekend, hvis alderskravene opfyldes (16 år for drenge, 15 år for piger). Reglen om én kamp pr. dag gælder altså IKKE for ungdomsspillere. Eksempel: En 17-årig kan spille både for U17-holdet om fredagen og seniorholdet om søndagen, i samme weekend.
  • Vær opmærksom på de sidste spillerunder, hvor der gælder særlige regler (§ 19.11)

Vi anbefaler, at man tager fat i administrationen i sin egen klub, for at blive oplyst nærmere om reglerne. 

Hvornår må jeg bruge en karantæneramt spiller?+

Hvis en spiller er blevet udvist i en ordinær turneringskamp, kan spilleren ikke deltage i en ordinær turneringskamp, før det pågældende hold har spillet sin(e) næste ordinære turneringskamp(e). En karantæne tildelt i den ordinære turnering kan og skal ikke udstås i pokalturneringen, og en karantæne tildelt i den ordinære turnering kan og skal ikke udstås i vinterturneringen.

Særlige forhold
- Hvis en spiller idømmes en tidsbestemt karantæne, er denne gældende i såvel den ordinære turnering som i pokalturneringen.
- Hvis en spiller idømmes en karantæne på 6 eller flere spilledage, skal denne karantæne afsones i de førstkommende kampe, uanset om det er ordinære turneringskampe eller pokalkampe.

Landspokalturneringen
Hvis en spiller er blevet udvist i en landspokalkamp, kan spilleren ikke deltage i en landspokalkamp, før det pågældende hold har spillet sin næste landspokalkamp(e).
Eventuelt ikke afviklet karantæne overføres automatisk til den ordinære turnering, når holdet slås ud eller vinder pokalturneringen.

DBU København pokalturnering
Hvis en spiller er blevet udvist i en DBU København-pokalkamp, kan spilleren ikke deltage i en DBU København-pokalkamp, før det pågældende hold har spillet sin næste DBU København-pokal-kamp(e).
Eventuelt ikke afviklet karantæne overføres automatisk til den ordinære turnering, når holdet slås ud eller vinder pokalturneringen.

Om karantæner i Skolepokalen henvises til reglementet herfor, jf. § 13: Turneringsreglement

Træningsturnering
Normalt overføres der ikke karantæner fra træningsturneringen til den ordinære turnering. Det kan dog forekomme i ganske særlige tilfælde.

Øvrigt
- En udvist spiller, eller bortvist træner/leder, kan ikke benyttes i kamp, før meddelelse om afgørelsen foreligger, og indtil evt. karantæne er afsonet.
- En spiller i karantæne kan virke som træner dog ikke i forbindelse med tidsbestemte karantæner.
- En bortvist træner i karantæne kan virke som spiller undtaget på det hold, han er bortvist fra.
- En spillende træner udvist som spiller i karantæne kan virke som træner dog ikke i forbindelse med tidsbestemte karantæner.

En træner/leder i karantæne
En træner/leder i karantæne kan ikke virke som træner/leder på det hold vedkommende blev indberettet fra - eller på andre hold, før det hold, vedkommende blev indberettet fra, har spillet det antal kampe, der svarer til den idømte karantæne.

Vedkommende må på karantænedagen fra tidspunktet 1 time før kick-off og indtil slutsignalet har lydt for kampen, ikke befinde sig tættere på holdet end på det pågældende stadions tilskuerpladser.

Vedkommende må således i det pågældende tidsrum hverken være til stede på spillepladsen, i omklædningsrummet eller andre steder, hvor direkte kontakt med holdet kan opnås. Det forudsættes ligeledes, at vedkommende under sit ophold på tilskuerpladserne forholder sig i ro.

 

Hvordan skifter jeg til en anden klub?+

For at kunne spille turneringskampe for en ny klub, skal man som spiller have overført sit spillercertifikat fra sin gamle klub. Dette gøres via KlubOffice efter spilleren er indmeldt i sin nye klub. Sådan hentes spillercertifikat

Først når den gamle klub har accepteret anmodningen om at overføre spillercertifikatet til den nye klub er skiftet godkendt, og spilleren er spilleberettiget for sin nye klub. Husk altid at tjekke spillerens status i KlubOffice inden kampstart for at undgå sanktioner, som fx at kampen erklæres ugyldig.

ALT OM HOLDKORT

Hvorfor er holdkortet vigtigt?+

Holdkort er vigtigt for alle klubber. Det er klubbens centrale dokumentation for, hvem der har spillet de pågældende kampe, og hvis der er rod med holdkortet, risikerer klubben en bøde, ligesom holdet risikerer at blive taberdømt.

Hvis ikke holdkortet er udfyldt inden kampstart, så kan man ikke længere nå at udfylde det, og derfor bliver man taberdømt. Til gengæld kan man udfylde holdkortet allerede 14 dage før kampstart, så der er gode muligheder for at være ude i god tid. Du skal have titlen ´Holdkortindberetter´for at kunne udfylde holdkortet for din klub.

Sådan udfyldes holdkortet via DBU Fodbold Appen

Hvis der opstår et teknisk problem med DBUs Fodbold App, skal DBU København orienteres herom og dokumentation skal medsendes, senest førstkommende hverdag efter kampen. Det kan du gøre ved at sende en mail til turnering@dbukoebenhavn.dk

Hvordan kommer jeg på holdkortet?+

For at komme på holdkortet skal man være oprettet som fodboldspiller på MIT DBU (mit.dbu.dk), og klubben skal tilføje det stamhold, man spiller fodbold på. Når holdkort indberetteren udfylder holdkortet, kan indberetteren se og vælge alle spillere, der har en profil på MIT DBU og dermed et Fodboldpas. 

Tekniske problemer med holdkort+

Det er klubbens eget ansvar at sikre, at holdkortet er udfyldt korrekt og rettidigt. Manglende internetforbindelse eller en telefon, der er løbet tør for batteri er ikke en gyldig undskyldning. Hvis klubben forhindres i at udfylde holdkort som følge af force majeur lignende tilstande (fx nationalt systemnedbrud hos DBU, krig, jordskælv eller lignende) skal mail og dokumentation for forhindringen straks sendes til: turnering@dbukoebenhavn.dk

DBU har lavet en grundig FAQ omkring holdkort her: FAQ om holdkort , hvor du også kan finde tekniske vejledninger til, hvordan holdkortet udfyldes i DBU App ( DBU Klubservice) og via Mit DBU (DBU Klubservice), og hvis du ønsker at modtage påmindelser om at huske at udfylde holdkort, kan du læse mere her “Påmindelse om holdkort”: DBU Klubservice.

Læs mere om Holdkort+

Vi har tidligere lavet en FAQ om holdkort, som du kan læse her, indtil vi får de to FAQ´er smeltet sammen. 

DOMMERE

Sådan påsætter du en lokaldommer til jeres kamp+

En lokaldommer er en dommer fra jeres egen klub, der dømmer de såkaldte døm-selv-kampe. I kan selv påsætte en lokaldommer i KlubOffice. 

Hvis en kamp i KlubOffice har dommerprofilen "04 Lokaldommer" betyder det, at der er tale om en døm-selv kamp. 
Klik på "Påsæt lokaldommer", fremsøg den person i klubben der skal dømme kampen og påsæt ham/hende.
Herefter kan I på kampprogrammet se hvilke kampe, som har fået dommere påsat og hvilke kampe som I evt. måtte mangle dommere til.

Se vejledning: DBU Klubservice 

Hvorfor er der ikke påsat dommer på vores kamp?+

Der er generelt dommermangel i dansk fodbold og dermed også i DBU København. Hvis du vil hjælpe med at få dommerkabalen til at gå op, kan du tilmelde dig dommerkurser her.

Se her hvilke rækker, der i udgangspunktet automatisk får påsat en uddannet DBU fodbolddommer, de såkaldte dommerpåsatte kampe

Dommere er ligesom du og jeg mennesker med civile liv og forskellige kalendere. Derfor kan det, ligesom det kan være svært at stille hold, være svært at finde dommere til alle kampe.

Vores dommerpåsætter gør et kæmpe arbejde for at få kabalen til at gå op, men det betyder også, at der skal prioriteres og fravælges kampe, når det ikke er muligt at påsætte dommere til alle kampe. Nogle gange går kabalen først op i sidste øjeblik, derfor kan du opleve, at nogle kampe først får en dommer påsat i sidste øjeblik. 

Sådan bestilles en DBU fodbolddommer?+

Gå i KlubOffice for at ændre punkt 6 - dommerprofil.
Vejledning: DBU Klubservice

1. Vælg Turneringer og hold
2. Kampflytning
3. Vores ønsker
4. Herefter søges kampen eller kampene frem
5. Dobbeltklik på den relevante kamp
6. Nu kan man i feltet Dommerprofil ændre profilen til ”01 Dommer LU”
7. Tryk Gem

Hvad er dommerhjælpen?+

DBU København har etableret dommerhjælpen for at kunne hjælpe klubberne med at finde dommere til kampe i rækker, som DBU København på forhånd har meddelt  er ”Døm-Selv-Kampe”. I disse kampe er det hjemmeholdets ansvar at stille dommer, og kan I ikke finde en dommer i egen klub, kan I forsøge gennem dommerhjælpen. Vi skal understrege, at det ikke er en garanti for at få en DBU dommer, men Dommerhjælpen gør, hvad der er muligt for at skaffe en dommer. Kampe i rækker med påsat LU dommer - de dommerpåsatte kampe - går altid forud for kampe bestilt via KlubOffice eller dommerhjælpen.

Inden I kontakter dommerhjælpen, skal I gå ind via KlubOffice og bestille en dommer til en døm-selv-kamp. Læs "Sådan bestilles en DBU dommer" i denne faq. 

Protest og anke

Udfyld protest og anke formular+