Ynglinge

1950-59
FBU, SBU og LFBU havde inden 1950 allerede etableret et indbyrdes samarbejde på ynglingesiden. Nu skulle KBU og JBU også på banen, for det var vedtaget at stille et Ynglingelandshold i DBU-regi. Så det var med at få luftet sine talenter – det blev til opgør mod SBU. Man fik da også 4 fra KBU + 2 reserver med på det første Y-landshold, der spillede 1-1 mod Norge. 1951 og 1952 møder KBU hvert år SBU. 1953 er KBU vært for et Landsynglinge-stævne for at markere sit 50 års jubilæum – det første af sin art i Danmark og med økonomisk støtte fra Idrætsparken.

Det bliver starten på en egentlig DBU-unionsturnering, hvor man vil tælle sammen over 5 år for at finde en vinder. I de 5 år møder man alle andre lokalunioner både ude og hjemme. Den første 5 års-serie vindes af KBU.

1958 starter så DBU unionsturnering for ynglinge nr. 2 – skal løbe de næste 5 år. Samme år spiller KBU den første internationale kamp med et udvalgt ynglingehold – mod Hannover.

1960-69
DBUs landsturnering for ynglinge over 5 år er midt i turnering nr. 2. KBU noterer i sin årsberetning for 1961 med forventningens glæde, at KBUs udvalgte Ynglingehold inden man skulle i gang med sidste år i den fortløbende lå nr. 1 – men det holdt ikke, for det afsluttende 1962 blev et skidt år for KBUs ynglingehold. Gennem hele årtiet bliver det udelukkende til kampe mod de andre lokalunioner.

1970-79
Uvalgt ynglingehold havde ifølge formand Erik Rasmussen vist godt spil i årtiets første år, hvilket havde resulteret i 2 sejre over henholdsvis FBU og LFBU. Der var aftalt yderligere en kamp – mod og i Rostock – men den måtte man aflyse i sidste øjeblik på grund af problemer med at få visum. I 1972 får det udvalgte ynglingehold følgende besyv med i KBU-formandens årsberetning ”skuffende indsats mod FBU, betydelig bedre mod LFBU”. Også i 1973 føler KBUs formand anledning til at kommentere det udvalgte ynglingehold ”først et knebent nederlag til JBU, så nedspillede man i fin stil SBU”.

Som noget helt nyt og glædeligt med KBU-formandens ord i årsberetningen har KBUs udvalgte ynglingehold i 1974 vundet den nu 2-årige DBU-ynglingeturnering. Pokalen blev sidst vundet af KBU tilbage i 1957 – i alle de mellemliggende år har JBU taget trumfen hjem. DBUs ynglingeturnering sløjfes med afslutningen 1974. KBU havde i stedet i 1975 etableret et samarbejde med Skånes Fodboldforbund – et enkelt møde var det blevet til. Man fortsatte dog med også at møde andre Lokalunioner – i 1975 var det blevet til opgør mod SBU og LFBU. I 1976 fortsatte man samarbejdet med Skåne – nu udvidet til at omfatte både ynglinge og junior. Desuden havde man startet et samarbejde med Hamburg. Et enkelt opgør mod LFBU og så deltagelsen i Unionsstævnet i Ikast, hvor KBU slutter som nr. 4. Efter KBU-formandens vurdering ”lidt skuffende”.

Endelig i 1977 lykkes det at besejre Skåne. Derudover har man deltaget i SBUs jubilæumsstævne samt i DBUs Ynglinge-unionsstævne – heller ikke i 1977 sluttede KBU til tops. I 1978 betegner KBU-formand Kjeld Hjorth i sin årsberetning, at ”vort” ynglingehold har haft en meget fin sæson. Vandt DBUs Ynglinge-unionsstævne og senere KBUs eget jubilæumsstævne. Desuden havde holdet deltaget i en trekantsturnering hos Hamborg Fussbal-Verband. Året efter – 1979 - bliver det til en 2. plads ved det årlige DBU-ynglingeunionsstævne – derudover har man mødt Skåne.

1980-89
Årtiet indledes med, at KBU atter bliver nr. 2 i DBUs Ynglinge-unionsstævne. Dertil kampe mod Hamborg og Skåne – samt deltagelse i Oslo Fodboldkreds jubilæumsturnering. Træner var Benny Olsen med Egon Andersen som holdleder. Også i 1981 bliver KBU nr. 2 i DBUs Ynglinge-unionsstævne. Uændret Benny Olsen træner og Egon Andersen holdleder ved unionsstævnet, mens Jan Vissing Olsen er holdleder til Hamburg-kampen. 1982 bliver det til en sejr i DBUs Ynglinge-unionsstævne. KBU-formand Kjeld Hjorth har følgende salut med i sin årsberetning : ”Flotte resultater, der også tjener til ære for vort udvalg og vore unionstrænere”.

1983 er man tilbage ved det ”gamle” - KBU slutter som nr. 2 i DBUs Ynglinge-unionsstævne. Men alligevel – KBU-formanden betegner det som fine præstationer, der også falder tilbage på vore ledere og trænere. Træner er Benny Olsen med Jan Ussing som holdleder. Det bliver også til en kamp mod Malmø – som vi desværre ikke kender resultatet på. I 1985 bliver det desværre blot til en 4. plads ved DBUs Ynglinge-Unionsstævne – ”det er mange år siden vi er blevet så dårligt placeret” lader KBUs Ungdomsudvalgs formand, Børge Christensen, den præstation blive fulgt til dørs med. Men ikke desto mindre gentager KBU 4. pladsen året efter 1986. Lille fremgang i 1987 – nu nr. 3 – og endnu bedre i 1988, nu er KBU nr. 2. KBU slutter årtiet af med at gentage 2. pladsen ved DBUs Ynglinge-unionsstævne i 1989. Træner var Jens Larsson med Finn Christensen som holdleder.

1983 er sidste gang, KBU dyster mod Hamborg og 1986 slutter opgørene mod Skåne.

1990
Ikke længere noget DBU Ynglinge-unionsstævne ! I stedet havde man mødt LFBU og SBU. Jens Larsson stadig træner, men nu med Flemming Lindquist som holdleder. Det blev så det officielle farvel til et KBU udvalgt Ynglingehold.

2003
Det bliver i det nye årtusinde til opgør mod Malmø og Helsingborg i 3-kantsturneringer mellem de 3 Øresunds-byer. KBU stiller her ikke med sit stærkeste hold – men med subeliten. Og til sidst vælger man en klub ud, der skal repræsentere København – disse sidste kampe er derfor ikke regnet med her som udvalgte KBU-hold.

Det bliver samlet til 131 kampe – 1 af dem kender vi ikke resultatet på. Af de resterende vinder KBU 65, spiller uafgjort i 14 og taber 51. Den samlede pointhøst 209 – og samlet målscore 307-228. Samlet har KBU mødt de 5 andre Lokalunioner samt 9 forskellige internationale modstandere.