Unionshold

KBU har udtaget og deltaget i kamp med udvalgte hold. Det første af unionsholdene havde titel af Byholdet - noget det faktisk bevarede alle de år, der blev udtaget et sådant. Det dystede både nationalt - mod de andre Lokalunioners bedste - og internationalt. København var i starten ret så dominerende, når det kom an på udvalgt hold og at have landsholdsspillere. Derfor blev der en række år spillet København-Provinsen, hvor KBUs udvalgte 11 mødte et fælles hold fra alle de 5 andre lokalunioner.

Et særligt udvalgt unionshold var Sylow-holdet. Det deltog i en turnering mod de andre Lokalunioner - de stillede så med deres bedste, mens det københavnske Sylow unionshold var udtaget blandt reserverne til det egentlige Byhold.

Og senere kom "Det udvalgte Seriehold" til på herresiden - for at give subeliten den oplevelse, det er at komme på Udvalgt hold.

Ideen med udvalgte KBU unionshold breder sig til ungdom - der er stillet hold både i Ynglinge, Junior og Drenge og også et Ungseniorhold ved flere lejligheder. Ikke mindst blev der spillet ved DBUs Landsstævner for ungdom.

Da damerne kom til fik de også deres Unionshold - og det samme gælder pigeungdom. Og endelig blev der ved DBUs 100 års jubilæum stillet et KBU Veteran-unionshold.

Vi kender resultaterne og spillestederne for langt de fleste af de mange københavnske unionshold kampe - og i en del tilfælde også holdopstillinger. De er angivet for hvert af unionshold-kategorierne.