Bag om navnet

Mimersparken er opkaldt efter Mimer, - Mímir, - en klog, hemmelighedsfuld skikkelse i den nordiske mytologi. Kilderne er noget uenige om hans afstamning. Han er tæt knyttet til aserne, men er måske af jætteslægt. Han bor ved en brønd ved træet Yggdrasil; træet kaldes nogle få steder for Mímameiðr, "Mimers træ".

Mimer optræder i to myter, som Snorre fortæller i sin Edda og i Ynglingesaga; der findes hentydninger til dem i eddadigte, bl.a. Vølvens Spådom. I den ene sendes Mimer som gidsel fra aserne til vanerne ved fredsslutningen mellem de to gudegrupper. Men vanerne slår ham ihjel, fordi aserne også har sendt dem den indskrænkede Høner, som hele tiden må spørge Mimer til råds. Mimers hoved sender de tilbage til aserne. Her sørger Odin med urter og trylleformularer for, at hovedet er levende, så han kan modtage visdom og meddelelser fra den anden verden af det. Ved Ragnarok spørger Odin det kloge hoved til råds.

Den anden myte handler om Odins øje og Mimers Brønd. Odin må give sit ene øje i pant i Mimers Brønd for at modtage visdom. Mimer har en tæt relation til Odins visdom og hans evne til at skue ind i andre dimensioner. Odin bruger også en vølve som rådgiver. Måske er Mimer en udspaltning af Odins alvisdom. Og måske betyder hans navn "Den, der kan memorere (erindre)" og dermed give visdomsråd ?