Husumvej

Adresse
Husumvej - hjørnet Husumvej/Slotsherrensvej (Ålekistevej)

Størrelse
1 11M bane

Første KBU kamp
4. september 1921 kl. 10.00 Brønshøj-IBI

Sidste KBU kamp
6. juni 1926 kl. 12.00 Brønshøj-Dalgas

Klubber på anlægget
Brønshøj - Husum (før deres KBU tid)

Kildemateriale
Brønshøj 50 år og 100 år - Husum 50 år

Brønshøj Boldklub holder i starten til på en bane i trekanten Husumvej/Ålekistevej/Slotherrensvej. Også Husum Boldklub holder til her - inden de kommer ind i KBU.

Banen var desværre ret knoldet og ofte uden græs samt med en offentlig gangsti på tværs. Langs den ene side løb en dyb grøft. Omklædning i de allerførste dage i de efterladte store kloakrør - dem havde Vejvæsenet glemt. Alfred Kristiansen skaffer et nyt omklædningshus – et kolonihavehus som afløser for kloakrørene, men det kunne ikke klare vind-og-vejr – så man måtte i stedet klæde om i Cafe Kristianehøj (hjørnet af Godthåbsvej/Dannebrogs Alle) 1½ km fra banen.

Valby Avis skriver kort og godt 2. maj 1923, at banen må betegnes som komplet uegnet til fodboldkampe : for kort, for smal og så lavtliggende, at den fremstår meget våd. Her omtales banen som "Banen ved Ålekistevej".

I 1930 var banen efterhånden blevet så uegnet til fodbold, at selv Husum Boldklub som den seneste af brugerne måtte give op. I en artikel i Sportsbladet 24/9 1954 omtaler Husums formand, at man også måtte rømme banen, fordi der angiveligt skulle opføres en sporvognsremise. Men den kom nu aldrig - i stedet blev der anlagt kolonihaver.

Kilde : Brønshøj 25 år

Foto Husumvej.JPG (1)