Husumvej

Adresse
Husumvej - hjørnet Husumvej/Slotsherrensvej (Ålekistevej)

Størrelse
1 11M bane

Første KBU kamp
4. september 1921 kl. 10.00 Brønshøj-IBI

Sidste KBU kamp
skulle efter det fortrykte kampprogram have været 6. juni 1926 kl. 12.00 Brønshøj-Dalgas

Klubber på anlægget
Brønshøj - Husum (før deres KBU tid)

Kildemateriale
Brønshøj 50 år
Brønshøj 100 år
Husum 50 år

Brønshøj Boldklub holder i starten til på en bane i trekanten Husumvej/Ålekistevej/Slotherrensvej. Den omtales i Brønshøj Avis også som "banen for enden af Tølløsevej", hvilket er helt i overensstemmelse med den angivne "vejtrekant". Også Husum Boldklub holder til her - inden de kommer ind i KBU.

Banen var desværre ret knoldet og ofte uden græs samt med en offentlig gangsti på tværs. Langs den ene side løb en dyb grøft og reelt brugte man grøfterne som sidelinje. En stor beton el-mast op til banen måtte man beklæde med en tyk halmmadras under kampe. Opkridtningen skete med en vandkande fyldt med opløst kalk og på øjemål. Omklædning i de allerførste dage i de efterladte store kloakrør - dem havde Vejvæsenet glemt i grøften op til banen. Brønshøjs formand, Alfred Kristiansen, skaffer et nyt omklædningshus – et kolonihavehus som afløser for kloakrørene, men det kunne ikke klare vind-og-vejr – så man måtte i stedet klæde om i Cafe Kristianehøj (lå på hjørnet af Godthåbsvej/Dannebrogs Alle) 1½ km fra banen.

Valby Avis skriver kort og godt 2. maj 1923, at banen må betegnes som komplet uegnet til fodboldkampe : for kort, for smal og så lavtliggende, at den fremstår meget våd. Her omtales banen som "Banen ved Ålekistevej".

Undervejs kasserer KBU banen som egnet til kampe  bl.a. på grund af manglende omklædningsfaciliteter og bademuligheder. Man havde ellers formået Kommunen til at opstille et af sine små grå skure, men det var dels så lille, at kun 7-8 kunne opholde sig derinde ad gangen og dels uden indlagt vand. 

I 1930 var banen efterhånden blevet så uegnet til fodbold, at selv Husum Boldklub som den seneste af brugerne måtte give op. I en artikel i Sportsbladet 24/9 1954 omtaler Husums formand, at man også måtte rømme banen, fordi der angiveligt skulle opføres en sporvognsremise. Men den kom nu aldrig - i stedet blev der anlagt kolonihaver.

Kilde : Brønshøj 25 år

Foto Husumvej.JPG (1)