1990-2005

Vigerslev Boldklub fra 1990 til 2005.

1990 var året hvor Vigerslev Boldklub blev 34 år og spillede seriefodbold for både herrer og damer. I 1990 startede oldboysholdet op på ny efter at havde ligget stille nogle år. I perioden var der sket en stor tilgang til Vigerslev fra Nykøbing Sjælland, og det var da også en spiller herfra, der blev årets spiller nemlig Søren Andersen. I dameafdelingen gik det forrygende med en oprykning. Fra holdet kan blandt nævnes en storspillende Kirsten Knudsen i front. Årets damespillere blev Anita Vraa og Lotte Piren.

I 1991 var den største begivenhed, at den hæderkronede Vigerslevleder Mogens Alfred Jørgensen blev kåret til årets idrætsleder i Valby. Mogens blev hædret for sin ledergerning gennem mange år. I bestyrelsen sidder formand John Thenninge med stor hjælp fra Ernst, Svend Aage, Kirsten, Bent og Jannie. Bjarne og Annie udførte et stort arbejde i støtteforeningen, og Vigerslevs Venner bliver stiftet ved godt arbejde af Kurt Hansen. 1. herresenior oplever et godt år med en ny træner. Den tidligere KB’er og Danmarksmester Søren Andreasen rykker Vigerslev op i serie 1. Jesper Jensen bliver årets spiller. Dameholdet rykker desværre ned og skifter træner. 1991 er også året, hvor oldboysafdelingen bliver aktive både inden- og udenfor banen. Fra ungdomsafdelingen kan nævnes at Per Knudsen træner vores juniorhold. Karen Toska bliver årets damespiller.

1992 er jo som bekendt et jubelår, hvor Danmark vinder EM, men et stille år i Vigerslev Boldklub. Oldboysholdet markerer sig som klubbens mest sociale hold. Man har i 1992 4 herresenior-hold, og årets spiller bliver Per Ravn. 3 ungdomshold : et lilleput-, et junior- og et ynglingehold. Årets damespillere bliver Helle Østervemb og Pia Hansen.

1993 er ikke et af de år, der vil blive husket for det sportslige. Efter 2 sæsoner i serie 1, må 1. Herresenior rykke ned i serie 2. Søren Andreasen og hans tropper formåede ikke at holde det gode niveau, som var oparbejdet i de 2 foregående sæsoner. På trods af nedrykning leverede Michael Andersen (Lytjohan) en stabil præstation gennem sæsonen, og blev fortjent årets spiller. I det hele taget var året 1993 et opbruddets år for boldklubben. Der er ikke lavet medlemsblade dette år, så hvordan det gik klubbens resterende hold ligger hen i det uvisse. Bent Fischer formodes at stå i front for 2. holdet, mens Per Green var træner for 3. holdet og udtrykte legendarisk til sine spillere: ”Er I der eller er I der ikke, jeg spørg’ bare”. Kontingentet var 255 kr. pr. kvartal for en seniorspiller.

1994 er året hvor dameafdelingen opnår en pæn midterplacering. Året svirrer med rygter i klubben. Den nye herretræner Claus Windfelt (KB’er og Danmarksmester) udtaler; ”at kvinderne er gode nok i Vigerslev Boldklub”. Senere på sæsonen opstår der tumult, da Frank Lykke og Tommy Ruhoff solidarisk erklærer: ”Vigerslev Boldklub lukker snart”. Formanden Mogens Alfred Jørgensen må offentligt dementere, og de to spillere indkaldes til skideballe. Herresenior rykker igen op i serie 1, og vinder Københavnsmesterskabet for serie 2 med en sejr over HIF. For øvrigt den eneste gang mesterskabet er spillet. Årets spiller bliver Frank Lykke Andersen. Spillerne måtte dette år give et nap med i bankocenteret. Både med succes og fiasko mente de rutinerede bankospillere. For oldboys skal det nævnes, at det sociale liv når højdepunktet med en tur på feriekoloni.

I 1995 er herreafdelingen igen til Baltica Cup på Bornholm. Visse spillere har udmærket sig på den dejlige ferieø, - i flæng nævnes Kim Kolding, Per Glæsner og Lars Bluhme. Vigerslev Boldklub må desværre allerede efter to sæsoner sige farvel til den meget dygtige og populære træner Claus Windfelt. I hans 2. sæson opnåede Vigerslev en god 5. plads i serie 1. Jesper Jensen bliver årets spiller. Det bedste resultat i mange år. I 1995 får Vigerslev sit første veteranhold, der blandt andet består af Therkel, Børge, Kurt og Barfoed.

I 1996 bliver en gammel Vigerslevspiller træner for herresenior. Kim ”Sif” Rasmussen tager et år som træner og fastholder holdet i Serie 1. Årets spiller bliver for 3. gang Jesper Jensen. Jan Werner Larsen stopper efter et par gode sæsoner som 2. holdstræner. Benner bliver topscorer for veteranerne. Hos kvinderne halter resultaterne efter, men Joan Østerby høster anerkendelse, da hun både modtager årets flidspokal for 50 ud af 52 træninger og bliver årets damespiller. 1995 er samtidig sidste år, hvor boldklubben afholder det store loppemarked. Mange har hjulpet og båret, og det sidste loppemarked giver ca. 20.000 kr. i overskud. Klubben holder stor 40 års jubilæumsfest i bankocenteret med levende musik.

Fra 1997 til år 2000 er Frank Lykke Andersen træner i Vigerslev Boldklub. Klubben oplever i perioden et generationsskifte både på leder- og spillerplan, og det kommer til at præge årene, der bliver mærket af økonomisk tilbagegang. Franks trænerperiode slutter desværre med nedrykning til Serie 2. Årets spillere bliver i rækkefølge Peter Jensen, Peter Kunst, Carsten Møller og Anders Christensen.

I 1999 skifter Vigerslev Boldklub formand, da Per Green afløser Mogens Alfred Jørgensen. Desværre vælger dameafdelingen at flytte/lukke i denne periode, og det har taget indtil 2005 at få en ny op af stå. Årets damespiller bliver Malene Jensen.

I 2001 overtager Peter Jensen trænerposten og rykker holdet ned i Serie 3. Årets spiller bliver Jens Andersen. Dette er det første år, hvor Vigerslev Boldklub deltager på Roskilde Festivalen.

År 2002 sker en meget uheldig hændelse, da klubben må fyre en træner midt i sæsonen. Peter Mertz afløses af den tidligere Vigerslevspiller og udlandsprofessionelle Søren Ruhoff. Klubbens økonomi ser igen lysere ud og året krones med oprykning til Serie 2. Årets spiller bliver Mads Schousboe. I 2002 indlemmes F.C Overskæringen i Vigerslev Boldklub. Dette var egentlig tænkt som en fusion, men bliver det ikke. Indlemmelsen bevirker dog en del nye spillere, og at Vigerslev Boldklub skifter buksefarve fra grøn til hvid.

I 2003 og 2004 fortsætter Søren Ruhoff som træner i Serie 2. Årets spiller bliver henholdsvis Christian ”Olle” Olsen og Klaus Petersen.

I år 2004 slutter en foreløbig epoke i klubben, da der siges farvel til klubbens på daværende tidspunkt sidste ungdomshold.

I 2005 vender Frank Lykke Andersen tilbage som 1. holdstræner med en hæderlig 9. plads i Serie 2. Årets spiller bliver Martin Larsen. Dameafdelingen opstår igen, da vi får tilgang af et 7-mands damehold. Årets damespiller bliver Maria Madsen.