Boldklubben Vebro

vebro.jpg

Stiftet
20. august 1921

Bedste herrehold
se underside

Spilledragt
Blå trøje - hvide shorts - fra 1997
Lyseblå trøje - mørkblå shorts - fra 1984
Blå trøje med hvid krave og opslag - hvide shorts

 

Med hos KBU
1941/42-2007

Spillested
Valby Idrætspark

Rækkevindere
se underside

Klubben er stiftet 20. august 1921 i kvarteret Vesterbro-Valby som en musikforening. Kort efter tager klubben fodbold med på sit program som motion for sine medlemmer. Efter ca. 1 år har fodbolden fortrængt musikken som medlemmernes vigtigste aktivitet. Klubben hed de første år Eritrea – i starten Ungdomsforeningen Eritrea, for så i 1925 (Valby Bladet 11. september 1925) at skifte navn til Boldklubben Eritrea. Der optræder i Valby Bladet 10. juli 1927 en holdopstilling fra den tid til en kamp mod Herlev : Carl Jesby – Helge Møller – Johannes Nielsen – Carl Hamberg – Ingemann Larsen – Ejner Sørensen – Aksel Rugaard – Marinus Olsen – Louis Jensen – John Løfdahl – Sergius Enevoldsen.

Valby Bladet kan også 19. marts 1926 oplyse, at der var forslag om at ændre navnet Boldklubben Eritrea til Boldklubben Weston – der havde tidligere eksisteret en klub med det navn, og mange spillere var ved dens ophør søgt til Eritrea. Men forslaget kom aldrig til afstemning – det var ikke indleveret skriftligt til Generalforsamlingen – og Valby Bladet konstaterer da også, at det næppe havde vundet tilslutning. Eritrea deltog i Valby Boldspil Union, hvor man i 1928 vinder VBUs mesterskab ved at besejre Fremad Valby 2-0. I januar 1926 meddeler Valby Bladet, at klubben har adresse på Godsbanegade 31 og medlemstallet opgøres i maj til 65. Man har haft både senior og ungdomshold som Eritrea.

Navneskiftet til Vebro skete i 1927. I følge Valby Bladet 9. september 1927 : ”Boldklubben Eritrea afholdt forrige torsdag Generalforsamling på Ny Ravnsborg og her blev det vedtaget at skifte navn til Boldklubben Vebro (en sammentrækning af Vesterbro). Formand blev Eiler Madsen, Røddinggade 12. Den første kamp spillet i Småklubbernes Sammenslutning under det nye navn var mod Øbro i søndags, og her sejrede Vebro 3-0 på mål af Svend A. Andersen, Johannes Nielsen (straffe) og Kaj Petersen”.

Man har spillet sine kampe på Valby Fælled - den senere Valby Idrætspark, men i de perioder, hvor banen her har været ubrugelig til kampe, har man spillet sine kampe på Øster Fælled - det skete bl.a. i 1926. Inden KBU-tiden deltog man i Småklubbernes Sammenslutning, der senere over ABU bliver til DAI og får bl.a. i 1929 hele 5 spillere med på Arbejdernes Boldspil Unions hold, der spiller i Moskva. Udover fodbold har man haft bordtennis, håndbold og gymnastik på sit sportsprogram i de første år.

Klubben deltager i KBU fra 1941/42 – i debutåret stiller man 2 seniorhold. Klubbens kontaktadresse er hos Hr. Volmer Melander, Johan Kellersvej 40, 1, V – og hjemmebane er Valby Fælled. Den første KBU-kamp er 24. august 1941 ude i Ryparken mod Posten (Posten vinder 4-1) – første hjemmekamp søndagen efter med 2. senior mod Hero. Klubben har klublokale Syndergårdsvej 5, I, V fra starten af sin KBU-tid.

22. august 1955 opnår Vebro at få en særdispensation hos KBU - man får lov til at benytte 3 navngivne 9-årige (fylder 10 år i løbet af året) på sit lilleputhold med henvisning netop til, at det vil gøre det muligt at genetablere ungdomsafdeling. Det får så Vebro til at søge om at generhverve ordinært medlemskab hos KBU 2. august 1956.

I 2001 deltager man ikke - man trækker holdet med virkning fra april 2001 inden turneringstart - for året efter at spille med i 7M. Klubben spiller sin sidste kamp i KBU – et 7M herrehold er det eneste man deltager med i slutsæsonen 2006 – 10. oktober 2006. Her noteres man som ”hjemmeholdet taberdømt” på hjemmebane mod Rikken. Ugen før har man tabt 2-10 i den senest gennemførte kamp mod Valby. Officielt ophører klubben og udgår af KBU med virkning fra 1. april 2007.

Vebro gammel.jpg

Første logo

DBU Københavns Fodboldmagasin

2007/3 : "Luften gik ud af Vebro"