Sunshine Fodbold Club

Sunshine.jpg

Stiftet
16. april 2018

Bedste herrehold
2019 efterår - :
Serie 4
2018-19 forår :
Serie 5

Spilledragt
lyserød trøje

Med hos DBU København
2018 - 2020

Spillested
Kløvermarken

Rækkevinder
2019 (2020) : Serie 4 pulje 12
2019 : Serie 5 pulje 17

Klubben tilmelder sig DBU Københavns Serie 5 fra efteråret 2018.

I følge Klubbens input på Facebook er "Its a football team of sunshine. Sunshine is a NGO who provide free education and foods in evening. Sunshine help poor and needy children."

Klubben blev stiftet i hjertet af København med hovedadresse på H.C. Andersens Boulevard, Skindergade og Store Kongensgade. Initiativtagerne var Frederik Frankman, Simon Bloch, Sebastian Merling Hansen, Oscar Merling Hansen, Silas Storgaard, Alexandros Tsoronis og Frederik Kjærgaard. Fælles for stifterne var, at de var træt af dårlige trænere, grimme trøjer, dårlige faciliteter, mangel på socialt sammenhold og mange forspildte muligheder for at lave noget forretning med ens respektive fodboldhold. De fleste havde mange divisionskampe på CV'et og tænkte, at de kunne skabe en klub med mere indhold end andre fodboldklubber hvor ikke nødvendigvis fodbold var hovedfokus, men mere det at forhøje livskvaliteten og spræde glæde, kærlighed og sommerstemning. Medlemmerne laver samtidig en masse forretning sammen uden for banen, donerer og arrangerer en masse for velgørenhed, samt afholder en masse events, primært i Københavnsområdet.

SUNSHINE er internationalt og beskriver blot mission statement: at sprede sommerstemning til alle på og omkring FC SUNSHINE. Klubben spiller i lyserød, da nogen af stifterne har rødder i Palermo i Italien som ses som en ”fed” klub og farven symboliserer glæde og noget unikt. De første trøjer er specialdesignede trøjer fra Kina som er designet med henblik på at være stilrene, unikke, komfortable og moderne med et retro look - en trøje som folk vil gå i til hverdag og i nattelivet. Bliver man set med en FC SUNSHINE trøje så vil man altid blive mødt med positivitet og glæde af dem som genkender trøjen.

Holdet spillede sin første kamp søndag 19. august 2018 hjemme (Kløvermarken) mod Argon - vandt 9-1. Første mål scoret af Sebastian Merling Hansen.

Klubbens medlemmer melder sig ind i løbet af 2020 forår i Fk6K - og overtager denne klub og dens indrangering i Serie 2 pulje 4 på legal, demokratisk vis. Fk6Ks daværende spillere ønskede at skifte til at spille under DAI. Efter overtagelsen lukkes den "gamle" Sunshine og den overtagne klub Fk6K skifter navn til FC Sunshine (hos os nr. 2). Sidste officielle kamp er 12. november kl. 20.30, hvor Sunshine taber hjemme (Valby Idrætspark) 2-3 til NFC med Murad Yasin som sidste målscorer for den første klub Sunshine i en officiel kamp.

Sunshine er engelsk for solskin.

Artikler i DBU Københavns Fodboldmagasin

2019/4 : Gulddrenge i lyserødt