Boldklubben Sundby

KBU

Stiftet
30. juni 1922

Bedste herrehold
B I-rækken

Spilledragt
Rød trøje samt hvide shorts fra senest 1945
Rød trøje samt sorte shorts 

 

Med hos KBU
1943/44-45

Spillested
Sundby Idrætspark

Skifter navn til Sundby Boldklub med virkning fra 1945

7 unge mænd fra kvarteret omkring Tyrolsgade stiftede Boldklubben af 1922 – med Eigil Andersen som formand. Klubdragt : Hvid sweater og sorte bukser, kontingent 25 øre/uge. Man skifter hurtigt navn til Sønderbro – men kun et par uger. Så gik man sammen med Amagerbro og stiftede 30. juni 1922 BK Sundby. Og sammen med andre småklubber stiftede man Sundby Boldspil Union – BK Sundby vinder vandrepokalen. I 1932 tager man skridtet og melder sig i DAI, hvor man ret hurtigt kommer til tops – men sportslig succes var ikke idel lykke. Der opstod interne stridigheder – de førende spillere ville have 0-kontingent. Det bliver til 10 år i DAI – men med vigende resultater. Så går man sammen med I.K. Olympus og ændrer navn til Sundby BK, som optages i KBU i 1943. Det giver vind i sejlene – en af Københavns største ungdomsafdelinger ser dagens lys.

I et humoristisk indslag i klubbladet opfordres Svend ”Målmand” til at udsætte sine mange skovture til tidspunkter, der ligger uden for sæsonen.

Socialdemokraten skrev 1. oktober 1925, at klubben deltager i Sundby Boldspil Union og her blev nr. 3 efter Kvanta og CIK. Om vinteren dyrkes gymnastik. Formand er Carl Christensen, Holmbladsgade. Klubben er stiftet 30. juni 1922 og har p.t. 35 medlemmer. Spiller på Amager Fælled for enden af Brydes Alle.

Klubben starter på Amager Fælled – gik fra Sundholm til Røde Mellemvej – med klubhus i Bernhard Sass´ lille lysthus, der også bliver brugt til omklædning. 1929 lejer man sig ind i den gamle stolefabrik på Tingvej (1200 kr./år) med marketenderi og 3 billardborde. Senere flytter man til Loen på Grønjordsvej – her blev der oplyst med petroleumslamper. Siden går turen til Brigadevej, hvor man oplever lavpunktet : kun 9 medlemmer tilbage – så er det man går sammen med Olympus. Den sammensmeltede klub flytter ind i Afholdsbygningen i Byglandsgade. Fast tilhør får man i Sundby Idrætspark, men klublivet forsvinder og små tilløb til at anskaffe små træhuse på først Englandsvej og siden Vejlands Alle falder til jorden.

Kvindehåndbold startes i midten af 1930erne – tilmeldes DAI. Det får herrerne til også at starte en håndboldafdeling.

Boldklubben Sundby træder ind i KBUs rækker i sæsonen 1943/44 - med 3 senior og hele 5 ungdomshold. Kontaktadressen hedder Hr. Martin C. Nielsen, Parmagade 15, 4 , S og man har som hjemmebane Sundby Idrætspark. Første KBU-kamp er med 1. ynglinge hjemme mod Kastrup (taber 0-4).

6. juni 1943 spillede Sundby sidste kamp i DAIs Mesterrækkeundre mod Kammeraterne, som Sundby besejrer 5-3 og i weekenden før vandt Sundby 5-1 over Hakoah. 3. oktober 1943 skriver Socialdemokraten, at i Sundby Idrætspark debuterede en ny klub, Sundby Boldklub, i KBUs B-række, hvor den i første kamp overraskede ved at besejre et så stærkt hold sim Sylvia med 3-1 – målene scoret af Fritz Knudsen, Svend Petersen samt et selvmål. Forinden havde der først været forbud indført af Besættelsesmagten mod udendørs sportskampe – derfor den sene sæsonstart.

Over sommeren 1945 beslutter man sig for at ændre navn officielt fra Boldklubben Sundby til Sundby Boldklub. Intet ændres ellers ved det.

Jubilæumsbøger
(findes hos DBU København)
- se underside for resume

Sundby Boldklub 50 år