Rødovre Idræts Club

DBU K.png

Stiftet
27. juli 1927

Bedste herrehold
B I-rækken

Spilledragt
Rødovre Stadion
Slotsherrensvej (indkørsel fra Elstedvej) - fra 1945 forår
Mellem Slotsherrensvej og Jyllingevej
Slotsherrensvej (ved Islev Station)
Tostedgaard

 

Med hos KBU
1941/42-47

Spilledragt
Junior og drenge : Hvid trøje fra 1945 efterår
Rød/hvid længdestribet trøje samt sorte shorts

Videreføres som BK Rødovre per 3/3 1947

Klubben stiftet 27. juli 1927 af 9 unge mennesker, der samledes på Skærbæksvej 9. Klubben fik navnet Rødovre Idræts Club – R.I.C - og tog fodbold og gymnastik på sit program, senere udvidet til også at have boksning. En af de 9 hed Otto Mikkelsen. I starten nøjedes man med private kampe, før man meldte sig i SBU 1928. Træningen foregår på en bane på hjørnet af Roskildevej og Randrupvej. Vintertræningen foregik i starten ved boksning hos ”Onkel Sven” i Brædehytten på Roskildevej 333. Man tager også badminton og damehåndbold på sit program – antagelig i 1935.

Efter nogle år hos SBU fik man ondt i økonomien af de mange lange rejser på Sjælland og gik så over til DAI i 1933. Man ville egentlig gerne være gået direkte fra SBU til KBU - men her stiller SBU sig på bagbenene. Så man  må en "omvej" over DAI. Forinden havde man meldt sig som deltager i Nordre Birks Pokalturnering - skønt man ikke hører til det Lokalområde. Træningen foregik stadig på Roskildevej – med omklædning bag målene; brusebad efter træning kun hvis det regnede. I 1935 kan man rykke til en mark ved Tostedgaard, hvor kommunen tilmed stiller et skur op (det flyttes senere med til Stadion). Badningen foregik her i køernes vandtrug på gårdspladsen. I 1940 stemmer man om at søge optagelse i KBU – men den gik ikke glat igennem : KBU kunne ikke godkende klubbens bane på Tostedgaard. Kompromis : man måtte spille på Engdraget, men flyttede kort tid efter ind på Rødovre Stadion. I den første tid lånte man her et omklædningsrum hos et af medlemmerne – Hr. Kaas.

Socialdemokraten skriver 3. september 1939, at Rødovre IC holder generalforsamling på Brandmarkskroen.
25. maj 1941 spilles sidste kamp i DAI, hvor 2. holdet i A/B-2. holdsrækken mod Velo vinder 4-1.

Tiden hos DAI slutter med at man vinder Københavnsmesterskabet (slår Dania 4-1 på Trekanten med Aage Christensen som "alenemålscorer"). Rødovre starter i KBU – som Rødovre Idræts Club – med 2 seniorhold og 3 ungdomshold i 1941/42. Med brev af 26. juni 1942 meddeler man KBU, at klubben er indforstået med at spille alle sine kampe på udebane ; men dog samtidig håber, at Rødovre Stadion vil være færdigt i nær fremtid efter at inspektør Rasmussen fra Københavns Idrætspark (KI) har overtaget opsynet. Man gør samtidig opmærksom på, at man allerede i oktober 1940 har skiftet navn fra RIC til Boldklubben Rødovre !!!! Kontaktadressen er hos Hr. Otto Friis Mikkelsen, Valby Langgade 250,1, Valby – og man har hjemmebane på Slotsherrensvej (ved Islev Station). 17. august 1941 vinder klubben i sin første KBU-kamp 5-2 over Hekla på banerne ved Kløvermarksvej – målene scoret af brødreparret Andersen, Aage med 3 og Arne med 2 – første hjemmekamp er efter kampprogrammet søndagen efter mod Hellas med Ynglinge, men den ser ikke ud til at være spillet. Første hjemmekamp burde derfor være 26. oktober 1941 i Ynglingerækken mod Ydun.

Sommeren 42 skifter man navn til Boldklubben Rødovre i KBUs kampprogram og banen ændres til ”mellem Jyllingevej og Slotherrensvej” - men det ændrer ikke ved, at det stadig er som Rødovre IC man deltager formelt. I efteråret 1946 starter forhandlinger om at slå RIC sammen med Orients Boldafdeling – det sker 3. marts 1947 som Boldklubben Rødovre. Fra 1945 får man sit eget klubhus – ”Bakken”, en tidligere tyskerbarak, der er i funktion helt til 1964.

Se også plakater

Jubilæumsbøger
(findes hos DBU København)
- se underside for resume

Rødovre - 50 år

Scrapbøger hos DBU København

Idrætsbladet – udklip med klubportrætter
Omfatter en række udklip med artikler om københavnske fodboldklubber, fodboldklubber i Provinsen og enkelte andre danske sportsklubber – fra perioden 1934-1943

Rødovre IC – artikel fra 1941