Nordsjællands Boldklub af 99

NB 99 Nordsjællands Boldklub Af '99

Stiftet
9. september 1998

Bedste herrehold
7M Old Boys (M+32) og ældre

Spilledragt
blå trøje samt sorte shorts og hvide strømper

Med hos DBU København
2016 til nu

Spillested
Gentofte Stadion/Sportspark

Rækkevinder
2019 efterår : M+40 7M 1
2016 efterår : Old Boys 7M 1

I efteråret 1998 gik en ung Tobias Touborg rundt og savnede at spille fodbold igen – efter ungdomstiden i HIK. Samme følelse havde adskillige af kammeraterne. Så det lå lige for at danne sin egen klub – det skete 9. september 1998 – med Tobias Touborg som omdrejningspunktet. Klubben skulle selvfølgelig have et navn – et, som afspejlede at alle klubbens første spillere stort set kom fra Gentofte. Man vaklede mellem FC Nordsjælland og Nordsjællands Boldklub (af ’99) – det blev så det sidstnævnte man valgte. Holdet blev tilmeldt DAI i foråret 1999 – stammen på det første hold ud over Tobias Touborg var Rasmus Fischer, Ulrik Brøndum, Ronny Juul, Thomas Rolin, Kasper Roholte, Berk Hestbæk, Kristoffer Kiørboe, Mads Kromann, Jakob Egelund, Danni Juelskjær, Ulrik Müller, Troels Lunn, Thomas Christoffersen, Troels Thorsteinsson, Niklas Feilberg, Morten Ploug, Dan Kragelund og David Ernst. Alle i omegnen af de 19-22 år og med endt tid som ungdomsspiller i HIK eller B 1903.

Fra 1999 til 2007 spillede man i lilla trøjer, da klubben fra start ønskede at skille sig ud i mængden af spilletrøjer i de klassiske farver. Lilla symboliserer desuden magi og magt, og det var nogle af de værdier, som klubben i sin ungdommelige kådhed sigtede efter. I 2007 blev det besluttet på en generalforsamling, at farven på trøjen skulle ændres til en mere moderne blå farve, som i højere grad symboliserer de mere passende værdier som tillid og visdom.

Første sæson i DAI endte med en knusende rækkegevinst i 11M C-rækken (19 sejre i 22 kampe og over 100 scorede mål) – suppleret ikke mindst af pokalsejren 25. juni 1999 over de forsvarende DAI-mestre, Sydvest FC, efter straffesparkskonkurrence. DAI besluttede, at NB 99 kunne springe B-rækken over og rykke direkte op i A-rækken. Pokalturneringen satte man også sit aftryk på – kæmpede sig i Pokalfinalen, som man dog tabte 1-3 til Alfa 75. Nu havde man suppleret 11M-holdet med et 7M-hold.

På generalforsamlingen i efteråret 2015 erkendte NB, at tiden nu var inde til at skifte fra senior til Old Boys. Og at det måtte betyde farvel til DAI og i stedet søge ind i DBU Københavns 7M Old Boys række fra foråret 2016. Klublogoet er lavet med udgangspunkt i næsehornet, som er en jagtet enspænder med et unikt udseende. Det matchede klubbens daværende selvforståelse. Klubben er i øvrigt i dag medlem af Verdensnaturfonden, som kæmper en brav kamp for næsehornets overlevelse som art. Der er lavet foldere hos Verdensnaturfonden, som uddeles til hjemmekampene, hvori andre opfordres til at støtte det samme formål.

Klubben spiller sin første kamp i 7M Old Boys række 2 på hjemmebane på Gentofte Sportsspark kunst 1 lørdag 9. april 2016 kl. 13.00 mod KFB - taber 1-3. NB 99 stillede op med Michael Thomsen, Christian Gram, Thomas Fahrenkrug, Kasper Nilaus, Mads Harder, Søren Enevoldsen Korsbæk, Mikkel Lucas Overby, Rasmus Abrahamsen, Kasper Tarp Mortensen, Tobias Touborg. Holdets første målscorer blev Kasper Nilaus, der reducerede til 1-2 i det 20. minut.