Football Club Knöedel

Knöedel.png

Stiftet
16. oktober 1994

Bedste herrehold
Old Boys (M+32) og ældre

Spilledragt
Hvid trøje og hvide shorts

Med hos DBU København
2011 til nu

Spillested
Valby Idrætspark (første gang 2018)
Ryparken (første gang 2013)
Kløvermarken

FC Knöedel blev stiftet 16.oktober 1994. Den stiftende generalforsamling foregik i Peter Lau og Jesper Tvilde's delelejlighed. Initiativtagerne til at stifte klubben var Peter Lau Hansen, Jan Hasselbalch, Asger Garde og Michael Biermann. Holdets grundstamme mødte hinanden på datalogi-studiet på KU. Men også Andelsboligforeningen Carls Gave på Vesterbrogade, hvor to af klubbens stiftere boede, var storleverandør af spillere de første år. Det var i øvrigt også i A/B Carls Gaves festlokale Oasen, at klubben afholdt de første fester, deriblandt en surprise-konfirmation for holdets yngstemand, Daniel.

Der var forskellige navne til debat, men man kunne ikke finde det rigtige. Derfor ringede Michael Biermann til sin ven Hasse Kromann og fik lidt sparring. Hans daværende kæreste mente, at 'Blomsterbørnene' var det rigtige navn, men det mente de stiftende medlemmer ikke. Pludselig mindedes Hasse og Michael de dejlige Knödel's, de netop på en ferie i Prag havde nydt, og hvem kan stå for navnet FC Knöedel. Det ekstra e var man meget opmærksom på at få med. FC = Football Club.

Holdets første klubtrøjer var i Milan-striber. De var sponseret af pladebutikken Vinyl-lyd på Nørrebrogade. Asger Garde havde arrangeret, at pladeforretningen ville sponsere trøjer, hvis man købte et vist antal plader i butikken. Man gik ubesejrede gennem første sæson i de dejlige striber. Senere fik man hvide trøjer, sponseret af holdets egen Rolf Garde. Dem var man ikke ubesejret i...

Klubben deltager fra efteråret 2011 i Old Boys-rækkerne hos DBU København. Man træder ind midtvejs i turneringen med første kamp på udebane 15. august 2011 mod Skjold – den taber man 0-9. Første hjemmekamp er 28. august 2011 mod Dragør, som man besejrer 6-5. I efteråret 2016 trækker DBU København klubben ud af Veteran 1 efter et antal udeblivelser/afbud, men klubben gentilmelder holdet til 2017 sæsonen i Veteran 2.