Kastrup Boldklub

DBU K.png

Stiftet
7. september 1925

Bedste herrehold
efter 1931 forår :
deltager ikke i senior, men i ungdom
1928/29-30/31 :
B-række I

Spilledragt
Lilla trøje med V-formet hvid stribe samt sorte shorts

Med i KBU
1928/29-1933

Spillested
Saltværksvej

Der optræder en senere Kastrup Boldklub (= Kastrup nr. 2).

Det første fodbold i Kastrup er formentlig spillet omkring år 1905. En af deltagerne var 10-årige Thorvald Jensen, der kan berette, at man ikke ejede en rigtig bold. Så man spillede med kasseret vævegarn, der blev ”nystet” sammen. Senere køber man en brugt bold til 3,50 kr.  – en knapbold. Man spillede på glasværkets grund – men en tjørnehæk bag det, der var mål, gjorde det af med bolden. Så besluttede man at bevare skindet og stopfodre den med vævegarnet. En af deltagerne – ”Maler-Carl” Jensen anskaffer sig et par fodboldstøvler – hvide med Dannebrog på knysten. Han var kronisk venstrebenet, så den højre støvle gik ofte på tur til de andre deltagere.

Nogle år efter fik pastor Rørdam sympati for de fodboldspillende unge – fik dem ind i KFUM og fik kommunen til at anlægge en rigtig bane på hjørnet af Engmarken og (Amager) Strandvej. I hvert fald kan Amager Avis 11. juni 1908 oplyse, at endelig er sporten (fodbold) igen nået til Kastrup. En ny boldsportforening er dannet på initiativ af pastor Rørdam suppleret af klubbens første valgte formand, gartnermedhjælper Nellemann og næstformand, gartnermedhjælper Helmborg. 12- februar 1910 oplyser samme avis, at Kastrup Boldklub har afholdt Generalforsamling - dirigent Richard Hansen - på Kastruplund og her kunne den fungerende formand, glasmager Thorvald Jensen oplyse, at den valgte formand (N.S. Helmersen) havde nedlagt sit hverv på grund af manglende tid. Ny formand bliver Valdemar Andersen. Et par år efter sin assistance ved stiftelsen hælder præsten dog spillerne ud, da han følte, at de lavede lidt for meget ballade. Kastrup deltager i Amager Boldspil Unions turneringer. Efter et par år bliver man gode venner med pastoren igen – vender tilbage til den gode bane efter i mellemtiden at have spillet på det, der nærmest var en grøft. Man spillede nu på Spidslodden. Hvad værre var – kassereren havde brugt klubbens midler til at betale sin egen tandlægeregning. Så klubben gik ind igen. Det var så enden på det, der nok har været Kastrup Boldklub nr. 1. Næste skridt er stiftelsen af BK Søvang i 1923, der spillede på en bane på Søvangs Alle ved Saltværksvej – men den klarer heller ikke skærene. 7. september 1925 følger man op med i Thorvald Jensens hjem på Alderdomsvej 9 at stifte Kastrup Boldklub af 1925 - Thorvald var dermed for 2. gang medlem af  en ”Kastrup Boldklub.”

Kastrup BK af 1925 spiller mod bl.a. Fylla og Scott og senere mod Vølund, Phønix, Sylvia, B 1925 og Sundby Boldklub. Amager Bladet oplyser 1. oktober 1927, at på Kastrups store grønne spilleplads mødte Kastrup (lilla trøjer) Amager Kammeraterne (grønstribede). Klubben melder sig ind i KBU i 1927.

Før sin start i KBU spiller klubben bl.a. bykampe mod Dragør. De droppes dog og erstattes af bykampe mod Frederiksberg - der er dog tale om kampe mellem Kastrup Boldklub og Frederiksberg Boldklub (FB). En sådan spilles i juli 1929 - og herfra har Amager Bladet bragt Kastrups holdopstilling : Georg Olsen - Louis Jensen - Christian Hansen - Knud Christensen - Arthur Iscock - Henri Petersen - Alfred Nielsen - Aage Hansen - Reinvald Ludvig - Richard Hansen - Egon Thorius. Kampen ender 2-2 også efter 2 x 20 minutters forlængning. Ny kamp aftales, men den bringer avisen ingen omtale af. Kastrup Boldklub af 1925 melder sig ind i KBU i 1927 og træder ind i KBUs turnering med virkning fra sæsonen 1928/29 med 2 seniorhold og et juniorhold. Kontaktadressen er hos Hr. C. Jensen, Søvangs Alle 25, Kastrup. Debutkamp er 9. september ude mod Fremad Valby med 1. senior (taber man 1-6). Kastrup får først lov til at spille hjemmekampe fra foråret 1930 – den første er 13. april mod Vanløse med 1. senior. Slutter i KBU med udgangen af foråret 1931- her er man et seniorhold, men 3 ungdomshold. Sidste kontaktadresse er Vald. Andersen, Kastrup Strandvej 110, Kastrup. Sidst spillede kamp er 10. maj 1931 i B1-rækken mod Fremad Valby (samme klub som man debuterede mod i KBU !) - en kamp Kastrup taber 1-9. De efterfølgende taber man uden kamp. Klubben er sygnet hen og blevet nærmest en festklub anført af teater- og forlystelsesimpressario Jørli. Så bryder nogen ud og stifter Funkis 4. maj 1933 med Poul Petersen som første formand.

Jubilæumsbøger
(findes hos DBU København)

Kastrup 50 år