Hellerup Sports-Venner

HSV.png

Stiftet
22. marts 2010

Bedste herrehold
Serie 2

Spilledragt
Rød trøje samt blå shorts
Bordeaux/lysblå trøje samt sorte shorts

Med hos DBU København
2010-14

Spillesteder
Gentofte Stadion (fra 1. maj 2011)
Valby Idrætspark

Historien om Hellerup Sports-Venner stammer tilbage fra onsdag den 16. august 2006 på Gammel Hellerup Gymnasium i Hellerup. Denne dag startede 29 elever i 1.æ på GHG. Denne klasse blev temmelig hurtigt berømte for dens gode sammenhold, humør og efterfølgende skulle det vise sig også for sport og i særdeleshed fodbold. Med dugfriske eksamensbeviser, studenterfester veloverstået og erhvervsarbejde påbegyndt var det i september 2009 at projektet om at starte en fodboldklub for alvor fik ben at gå på, da Jakob Rabe Petersen og Asger Theis Tverskov besluttede at ”nu skulle det være”.

Kort tid efter - den 22. september 2009 - mødtes de fem drenge for første gang på Southern Cross Bar i indre København under en engelsk liga cup kamp mellem Leeds United FC og Liverpool FC og aftalte de forskellige forhold. Tilhør og hjemmebane skulle være i Gentofte Kommune.

Klubbens navn var en sværere proces. Da der i forvejen havde været snak i krogene rundt omkring på barerne i Hellerup, var det ventet at den nye klub skulle gå under navnet Hellerup Sport-Verein med det tilhørende kaldenavn HSV. På mødet var der næsten enighed om, at det skulle være det officielle klubnavn.

Af årsager der aldrig er offentliggjort ændrede de fem drenge dog indstilling, og i stedet blev klubben kaldt Hellerup Sports-Venner og dermed stadig et klubnavn, der kunne forkortes med HSV. Meningen med navnet var udover dets naturligt klingende form, at virke venlig og sportslig udadtil. Hellerup Sports-Venner skulle således være en klub, hvor der var plads til alle vennerne. Ansøgninger blev sendt til DBU København om at blive en officiel fodboldklub og til Gentofte Kommune om at blive en folkeoplysende forening.

Efter medlemmerne havde tilsluttet sig projektet blev der kort efter indkaldt til informationsmøde i Kongens Lyngby hos Mathias Boisen. Her blev det aftalt, at klubben skulle spille i en bordeaux rød-lyseblå hjemmebanetrøje inspireret af den engelske Barclays Premier League klub Aston Villa Football Club. Ræven blev valgt som klubbens varemærke, da ræven står for hurtighed og er snu. Kort efter viste det sig, at idéen ikke fungerede for godt i praksis og i stedet blev den efterfølgende karakteristiske hane valgt som varemærke.

På mødet blev klubbens motto ”Ad Alta” også besluttet. Ad Alta betyder på dansk ”Mod toppen” og blev valgt for at symbolisere vores evige ambitiøse tanker om at nå toppen med vores fodboldklub.

Den 22. marts 2010 vil altid stå som en mindeværdig dag i HSV’s historie. Denne dag blev Hellerup Sports-Venner nemlig erklæret en officiel fodboldklub med dertilhørende licens til at spille i unionens rækker.

Nu manglede bare Gentofte Kommune at svare på deres ansøgning. Ansøgningen blev behandlet på Folkeoplysningudvalgets møde den 25. marts 2010. Desværre valgte udvalget ikke at godkende foreningen, der til bestyrelsens store fortrydelse og overraskelse blev afvist pga. ”nogle uoverensstemmelser i vedtægterne” nærmere betegnet for meget magt til bestyrelsen. Noget bestyrelsen på daværende tidspunkt var meget uforstående over for, men som siden set i bakspejlet nok har haft sin rigtighed. Vedtægterne blev da også ændret og indsendt på ny. Ved Folkeoplysningsmødet den 26. august 2010 blev Hellerup Sports-Venner så erklæret en folkeoplysende forening i Gentofte Kommune.

Klubben starter med et enkelt seniorhold i efteråret 2010. Debutkampen er 28. august 2010 på udebane mod B 1950, som man taber 3-5. Første hjemmekamp – spilles i Valby Idrætspark – er 5. september 2010, hvor Vesterbro Alliancen besejres 2-0.

Midt i turneringsåret 2014/15 beslutter HSV at trække sig ud af Serie 4 og DBU København efter afslutningen på efteråret 2014. Klubben havde da i sine første 13 kampe erobret 10 point for 3 sejre, 1 uafgjort og 9 nederlag - målscore 26-39. Det rakte til en 12. plads. Man slutter af med at besejre Nanoq hjemme på Gentofte Stadion 2. november 2014 med 4-1.