Boldklubben Geranium

Geranium

Stiftet :
25. november 2020

Bedste herrehold :
7M

Spilledragt :
Blå trøje - bordeaux shorts - blå strømper

Med hos DBU København :
2021 -

Spillested :
Valby Idrætspark

Klubben tilmeldte sig DBU Københavns turnering 2021 forår med et enkelt 7M herrehold. Holdet blev placeret i Herre 7M række 5 pulje 3. Første kamp var onsdag 14. april 2021 kl. 20.30 hjemme mod Internazionale SIK.

Klubben er stiftet af Casper Birkedal Jensen, Martin Jessen og Nikolaj Hviid. De flyttede alle ind i rækkehusene Geraniumrækkerne på Grønttovet i Valby i efteråret i 2018 – deraf klubbens navn. Det var oprindeligt besluttet, at klubdragten skulle være primært grøn og sort for at lave en kobling til Grønttorvet. Dog var koblingen til Valby Boldklub og blandt andet Boldklubben Frem også relevant, - derfor besluttede man at vælge rød og blå. Også fordi der var visse begrænsninger i tøjudvalget, så muligheder var ikke uendelige. Klubbens logo er tegnet af Martin Jessen. Klubbens absolut primære formål er at levere en så god tredje halvleg som muligt. Dog har man i klubben store ambitioner om at nå så langt som muligt i DBUs landspokal, hvilken i Geranium generelt opfattes som den korteste vej til deltagelse i de europæiske klubturneringer.

Geranium er det latinske botaniske navn for slægten storkenæb, der er udbredt med flere end 400 arter i Europa, Asien og Nordamerika – også i Danmark, - og som også er en meget anvendt staude i haver.