Den Jyske Fodbold Alliance

den_jyske_alliance.jpg

Stiftet
1. oktober 2007

Bedste herrehold
2009 efterår-17
Serie 5
2009 forår
Serie 4
2008
Serie 5

Spilledragt
Hvid trøje og mørkblå shorts

Med hos DBU København
2008-17

Spillesteder
Kløvermarken
Sundby Idrætspark

Den Jyske Alliance FodboldForening (bruger selv forkortelsen DJAFF) blev stiftet i oktober 2007. Klubbens målsætning er at socialisere jyder i København med fodbold som fælles omdrejningspunkt.

Det var Rune Andersen – en jyde, der var flyttet til København, hvor han menes at have arbejdet som art director på et reklamebureau, - der startede klubben sammen med den legendariske Gert Knold, der senere skiftede navn til Mikkel Sommer (det er en sand historie!). Gert Knold meldte i den forbindelse ud, at han ville score 25 garn i første sæson, men udgik i første træningskamp med hjerteproblemer (det er også en sand historie!). Med inde over opstarten var også Nicolaj Wachmann og Anders Lind. De blev alle ført sammen i Rune Andersens lejlighed på Amager efter en række opslag på bettingfora, AGFs debatforum og andre steder. I alt mødte 10-12 til opstartsmødet, hvor man diskuterede alt fra navn over spilletøj og hvor ringe et fodboldhold, AGF var. Herefter fik man valgt en bestyrelse, en formand, en kasserer, en træner og en første træningsdag. Den første træningsdag var på den gamle og tunge grusbane ude på Kløvermarken, hvor utallige løfter så som ”sublim førsteberøring”, ”utrættelig midtbanespiller” og ”fødte målscorer”, der var meldt ud på forhånd, blev gjort til skamme. Senere kom der flere og flere til, så på et tidspunkt nåede man op på cirka 20 mand som klubmedlemmer. Der skulle være plads til alle – lige fra bankdirektøren til den arbejdsløse. Så det var en meget broget flok, der samledes om fodbold.

Første bestyrelsesformand blev Rune Andersen – med bl. a. Anders Lind, Nicolaj Wachmann, Gert Knold i den første bestyrelse. Som den første træner blev Nicolaj Wachmann udpeget. Rune Andersen og Gert Knold forlod efter cirka et år klubben efter uoverensstemmelser med især Nicolaj Wachmann.

Det var Rune Andersen og Gert Knold, der fandt på navnet DJA. Det var vist noget med, at man var en alliance uanset om man holdt med AGF, AaB, Viborg, Holstebro, Haderslev eller Silkeborg.

Klubdragten -  hvid trøje og mørkeblå bukser - var et panikvalg, efter at KBU ikke ville godkende sort spilletøj. Der var ellers bestilt 18-20 sæt eksklusiv designer-spilletøj med guldbrodering. Det kostede det hvide ud af øjnene. Men efter et møde hos KBU, hvor Nicolaj Wachmann og Anders Lind deltog, fik man den kedelige melding, at der står i reglerne, at sort spilletøj er forbudt. Det er kun dommeren, der må optræde i sort. Så fik Nicolaj ellers travlt, da man stod til at bruge 15.000 kr. på spilletøj, der ikke måtte spilles i. Heldigvis fik han solgt hele sendingen til en klub nede i Tyskland – det var naturligvis inden der blev trykt og broderet. Herefter så Nicolaj, som den hardcore GF’er han er, chancen for at udstyre DJAFF med AGF-farver. Så han besluttede egenhændigt, at der skulle spilles i hvide trøjer, blå shorts og blå strømper.

Ophavsmand til klubbens logo er Rune Andersen – noget tyder på, at han havde plagieret noget artwork fra en anden klub. Logoet optrådte i hvert fald nogenlunde ens hos en anden klub.

Der eksisterer et videoklip fra den gang, klubben var med i et program om den danske landspokalturnering. Endte med et 0-5 nederlag til et serie 3 hold fra Valby.

Klubben starter i KBU med et enkelt seniorhold placeret nede i Serie 5 pulje 20. Første kamp er 19. april 2008 på hjemmebane, hvor man taber 1-2 til Amalie. Sidste gennemførte kamp er 14. juni 1917, hvor DJA hjemme på Kløvermarken kl. 19.00 taber 2-6 til Rikken i Serie 5 pulje 17.

Formelt udmeldt af DBU København per 29. december 2017.