Fodbold Club Cross Road

DBU K.png

Stiftet
20 maj 2014

Bedste herrehold
Serie 5

Spilledragt
Blå trøje samt bordeaux shorts og blå strømper

Med hos DBU København
2014-15

Spillested
Valby Idrætspark

Stiftelsen af FC Crossroad startede ved at en gruppe sad i nogle lokaler i Tingbjerg-klubben, som hedder Crossroad. Foregangsmand var Rachid Zaazaa, som var frivillig i området og i gang med at uddanne sig til pædagogisk assistent. Det var ham, der sammen med en ansat fra klubben fik ideen om at starte et fodboldhold i Tingbjerg for at unge udsatte skulle kunne dyrke noget sport og være aktive i foreningslivet. Hurtigt fik de nogle medlemmer fra klubben til at deltage og være en del af foreningen FC Crossroad. Man frigjorde sig hurtigt fra tilhøret til klub Crossroad, - bevarede dog navnet på sin nye fodboldklub -  for i stedet at blive en del af klub3'eren Unghundes Gavlhus i Tingbjerg.

Klubben træder ind i DBU Københavns rækker efteråret 2014 i Serie 5 pulje 17 A - deltager kun med et enkelt seniorhold på herresiden. Første kamp spilles 15. august 2014 på Rådvadsvej mod FFV - og tabes 1-7. 

Holdet udgår i løbet af efteråret 2015 fra Serie 5 pulje 17B - efter 7 kampe, hvor der er hentet 9 point og opnået målscoren 11-15. Sidst spillede kamp er 14. oktober 2015 på kunst i Valby Idrætspark mod Street Society - vindes 4-3. Klubben lukkes af Københavns Kommune - der havde oprettet klubben som et værested for unge med anden etnisk baggrund end dansk.

Der deltager hos DAI en klub ved navn Crossroad 18+ i 2013 - der dog ikke formår at gennemføre 11M-rækken B1. Og de er ikke med hos DAI i 2014.

Crossroad er engelsk for korsvej/tværvej.