Copenfalster Fodbold Forening

Copenfalster 1.jpg

Stiftet
14. august 2014

Bedste herrehold
2019 efterår - : Serie 4
2019 forår : Serie 5 

Spilledragt
Sort/blåstribet trøje og sorte shorts (kvindehold)
Hvid trøje, øvrige dragt ikke angivet (herrehold)

Med hos DBU København
2019 til nu

Bedste kvindehold
7M

Spillested
Lersøparken
Kløvermarken

Copenfalster FF melder sig til hos DBU København op til årsskiftet 2018/2019. Placeres med sit enlige 11M-hold i Serie 5 pulje 17. Klubben har forud deltaget hos DAI - og fortsætter efter indmeldelsen hos DBU København med at deltage med et 7M Herre-hold hos DAI sideløbende. Der er ved indtræden i DBU København stærke planer om at stifte et kvinde 7M-hold, der i givet fald vil deltage hos DBU København.

Klubben er stiftet af en række personer, der har haft deres rødder på Falster. De har kombineret deres nuværende tilhør i København og deres "fortid" på Falster i "Copenfalster". Ved deres tilmelding som idrætsforening i Københavns Kommune og ansøgning om banetider har de da også som foreningens formål angivet "at skabe et idrætsbaseret fællesskab for ”eksil-falstringe”, der er rejst til København for at studere. Dette foregår gennem fodbold." Selvom holdet hedder Copenfalster, så består klubben ved indtræden i DBU København af spillere fra både Lolland og Falster, men navnet kommer af den oprindelige gruppe, der primært havde deres tilhør på Falster. Kravet om tilhørsforholdet er ikke ufravigeligt, men tanken med projektet er jo netop at stille et netværk til rådighed for folk fra Lolland-Falster gennem fodbolden. Initiativet kom fra Frederik Scheuermann (klubbens formand efterfølgende), og han har stået for meget af det grundlæggende arbejde med oprettelse af forening osv. Rasmus Stegmann er manden bag navnet. Manden bag udformningen at klubbens logo er Gorm Larsen, der også spiller i klubben.

Lolland-Falster Folketidende har 21. oktober 2017 ved Klaus Præst Jaqué bragt følgende omtale af Copenfalster FF : "Copenfalster har på få år formået at skabe en fodboldkultur og et fællesskab som ingen andre. På Kløvermarkens Idrætsanlæg på Amager løber en masse yngre mænd med rødder på Falster rundt og spiller fodbold. Holdet hedder Copenfalster, og man er velkommen til at spille med, hvis man altså er fra Falster. Holdet begyndte for tre år siden, hvor Frederik Scheuermann skrev rundt i en gruppechat, om de ikke skulle mødes og spille lidt bold, fortæller Copenfalsters næstformand, Rasmus Stegmann. Da holdet begyndte i 2014, var det primært en gammel flok venner fra gymnasietiden på Nykøbing Katedralskole. Senere kom så flere venner til, og da en ny større flok ankom i sommer, frisk fra Falster, var der nu for mange til et enkelt hold. Der er omkring 70 registrerede medlemmer i klubben nu, som spiller kampe i to rækker. Og med et kampråb, som de har med fra hjemstavnen: ”Kom så roerne”. Denne omtale er fra, hvor klubben endnu spillede i DAI.

Klubben vælger ved sin DBU København indtræden at spille i sort/blå-stribet trøje, - som udgangspunkt ikke nogen særlig årsag til dette farvevalg. Tidligere hos DAI har holdene spillet i forskellige farver, men det bliver fremover strømlinet for at symbolisere en mere fælles klub.

Klubben spiller sin første kamp - i Serie 5 pulje 17 - søndag 14. april 2019 kl. 16.00 på hjemmebane på Kløvermarken mod SIV - og vinder 5-0. Klubbens første målscorer bliver Theis Jørgensen (scorer til 1-0 efter 15 minutter).

Første kvindekamp spilles 7. april 2019 i 7M Kvinde 2 pulje 4 mod FA 2000, men her havde Copenfalster ikke udfyldt holdkort og taberdømmes derfor. Første registrerede resultat er derfor fra søndag 14. april kl. 13.00 hjemme på Kløvermarken mod Østrebro 4. En kamp Copenfalster vinder 8-4. Dermed bliver kvindeholdet alligevel første Copenfalster-hold til at spille en registreret DBU København-kamp (3 timer før herrerne) - og klubbens første registrerede målscorer er Kathrine Mi Thoregaard Jensen, der scorer i 4. minut til 1-0 i 8-4 sejren over Østerbro.

Copenfalster 2.jpg

Logo i en farvet udgave.